BOLIST

Flagga & flaggstång

Visst är det fint med en vit flaggstång och att se den blågula fanan hissad? En inte helt ovanlig syn runtom i landet.

Förr tillverkades flaggstänger i trä, men nuförtiden tillverkas de flesta i PVC, vilket gör monteringen enklare och underhållet minimalt. För att få rätt proportioner bör en tredjedel av stången sticka upp ovanför husets taknock. Det är också viktigt att tänka på att olika underlag kräver olika tillvägagångssätt vid monteringen av flaggstången. Det är inte särskilt svårt och du hittar en bra beskrivning här, eller prata direkt med din BOLIST-handlare.

missing tag

Flaggstänger hittar du hos din lokala BOLIST-handlare 

Flagmore

Nordic flaggstång i glasfiber 9 m

Flagmore

Nordic flaggstång i glasfiber 12 m

Mer än bara en flaggstång

En vit flaggstång med den blågula fanan hissad betyder starka traditioner och fina sommarminnen för många.

Flagmore´s flaggstång Nordic är speciellt framtagen för flaggning med nationsflaggor. Kula, knape, lina och krokar är delar som måste vara av rätt dimension och utförande. Flaggstången finns i 6, 8, 9, 10 och 12 meters utförande. Från Flagmore medföljer dessa detaljer och har samma höga kvalité som själva stången. Fällplattan har samma sköldliknande form som foten på stången och denna stång är mycket enkel att fälla. Nordic stången är tillverkad av glasfiberarmerad polyester som är även mycket enkel att underhålla. Du tvättar stången enklast med vanligt rengöringsmedel.

Flaggstång Nordic levereras komplett med kula, lina, knape, markfäste och muttersats. Som tillval på denna flaggstång kan du välja manuell invändig lina. Flaggstången tillverkas i Flagmore´s egen flaggstångsfabrik och är av mycket prisvärd kvalitet.

Flagmore erbjuder 10 års garanti på denna stång.

missing tag

Att tänka på

Husets höjd avgör hur hög stången ska vara. För att få rätt proportioner bör en tredjedel av stången sticka upp ovanför husets taknock. Till exempel bör man använda en 12 m lång stång till ett 8 m högt hus. Det som spelar en viktig roll är underlaget där du tänkt placera stången, för olika underlag kräver olika tillvägagångssätt vid montering.

För att stången ska stå stadigt under blåsiga höstdagar krävs ett stabilt fundament. Finns en bergsknalle att tillgå förenklar detta monteringen, men det ska inte behöva avgöra valet av placering.

missing tag

Flaggdagar i Sverige

I Sverige har vi 17 allmänna flaggdagar 2023. Vi har även många viktiga privata flaggdagar – eftersom du och alla vi andra i Sverige naturligtvis har många goda skäl att fira och flagga! Här hittar du våra allmänna flaggdagar 2023:

1 januari – nyårsdagen
28 januari – konungens namnsdag
12 mars – kronprinsessans namnsdag
9 april – Påskdagen
30 april – konungens födelsedag
1 maj – Första maj
28 maj – Pingstdagen
29 maj – Veterandagen
6 juni – Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag.
24 juni – Midsommardagen
14 juli – kronprinsessans födelsedag
8 augusti – drottningens namnsdag
24 oktober – FN-dagen
6 november – Gustav Adolfsdagen
10 december – Nobeldagen
23 december – drottningens födelsedag
25 december – Juldagen