BOLIST
 • Flagga & flaggstång

  Visst är det fint med en vit flaggstång och att se den blågula fanan hissad? En inte helt ovanlig syn runtom i landet.

  Förr tillverkades flaggstänger i trä, men nuförtiden tillverkas de flesta i PVC, vilket gör monteringen enklare och underhållet minimalt. För att få rätt proportioner bör en tredjedel av stången sticka upp ovanför husets taknock. Det är också viktigt att tänka på att olika underlag kräver olika tillvägagångssätt vid monteringen av flaggstången. Det är inte särskilt svårt och du hittar en bra beskrivning här, eller prata direkt med din BOLIST-handlare.

  missing tag

  Flaggstänger hittar du hos din lokala BOLIST-handlare 

  Flagmore

  Nordic flaggstång i glasfiber 9 m

  Nordic flaggstång i glasfiber 9 m
  4 290:- (4 890:-)
  Flagmore

  Nordic flaggstång i glasfiber 12 m

  Nordic flaggstång i glasfiber 12 m
  6 290:- (6 990:-)

  Mer än bara en flaggstång

  En vit flaggstång med den blågula fanan hissad betyder starka traditioner och fina sommarminnen för många.

  Flagmore´s flaggstång Nordic är speciellt framtagen för flaggning med nationsflaggor. Kula, knape, lina och krokar är delar som måste vara av rätt dimension och utförande. Flaggstången finns i 6, 8, 9, 10 och 12 meters utförande. Från Flagmore medföljer dessa detaljer och har samma höga kvalité som själva stången. Fällplattan har samma sköldliknande form som foten på stången och denna stång är mycket enkel att fälla. Nordic stången är tillverkad av glasfiberarmerad polyester som är även mycket enkel att underhålla. Du tvättar stången enklast med vanligt rengöringsmedel.

  Flaggstång Nordic levereras komplett med kula, lina, knape, markfäste och muttersats. Som tillval på denna flaggstång kan du välja manuell invändig lina. Flaggstången tillverkas i Flagmore´s egen flaggstångsfabrik och är av mycket prisvärd kvalitet.

  Flagmore erbjuder 10 års garanti på denna stång.

  missing tag

  Att tänka på

  Husets höjd avgör hur hög stången ska vara. För att få rätt proportioner bör en tredjedel av stången sticka upp ovanför husets taknock. Till exempel bör man använda en 12 m lång stång till ett 8 m högt hus. Det som spelar en viktig roll är underlaget där du tänkt placera stången, för olika underlag kräver olika tillvägagångssätt vid montering.

  För att stången ska stå stadigt under blåsiga höstdagar krävs ett stabilt fundament. Finns en bergsknalle att tillgå förenklar detta monteringen, men det ska inte behöva avgöra valet av placering.

  missing tag

  Flaggdagar i Sverige

  I Sverige har vi 17 allmänna flaggdagar 2023. Vi har även många viktiga privata flaggdagar – eftersom du och alla vi andra i Sverige naturligtvis har många goda skäl att fira och flagga! Här hittar du våra allmänna flaggdagar 2023:

  1 januari – nyårsdagen
  28 januari – konungens namnsdag
  12 mars – kronprinsessans namnsdag
  9 april – Påskdagen
  30 april – konungens födelsedag
  1 maj – Första maj
  28 maj – Pingstdagen
  29 maj – Veterandagen
  6 juni – Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag.
  24 juni – Midsommardagen
  14 juli – kronprinsessans födelsedag
  8 augusti – drottningens namnsdag
  24 oktober – FN-dagen
  6 november – Gustav Adolfsdagen
  10 december – Nobeldagen
  23 december – drottningens födelsedag
  25 december – Juldagen