BOLIST
 • Fönster som passar dina behov

  fonster-bolist
  Mellan 6/5 till 26/5 får du upp till 35%  rabatt på fönster från ledande leverantörer!

  Välkommen in till ditt närmsta BOLIST-byggvaruhus så berättar vi mer.

  Det finns många fördelar med nya fönster: de kan ge ditt hus ett verkligt lyft utseendemässigt och dessutom bidra till en ökad boendekomfort och i slutändan ett ökat värde och minskade energikostnader. Rätt fönster kan verkligen göra skillnaden mellan drömhuset och husångest. 

  När man väl har bestämt sig för att satsa på att köpa nya fönster ställs man inför ett antal frågor gällande material, utseende och energiklassning.

  Värt att fundera på:

  Vilken typ av hus bor du i?

  Olika hus passar med olika typer av fönster. Till ett äldre hus i trä passar oftast ett lite mer klassiskt fönster med exempelvis spröjs och bågar och karm i trä. Till nybyggda hus väljer man oftast en kombination av trä och aluminium vilket ger ett tåligt fönster. Ett lite enklare fritidshus kräver kanske inte att man satsar på de allra mest energieffektiva fönstren men man vill ändå ha kvalité och minimalt med skötsel. Var noga redan från början så behöver inte fönstervalet bli speciellt svårt.

  Energiklassning

  Fönsters förmåga att isolera från värme och kyla mäts i så kallat u-värde. Ju lägre värde desto bättre isolerat är fönstret. För att uppnå ett lågt u-värde krävs att alla delar i fönstrets konstruktion samverkar och att det monteras på korrekt sätt. Ett gammalt kopplat 2-glas fönster ger ett u-värde på cirka 3,0 medan ett modernt fönster med isolerglas kan komma under 1,0! Varje tiondels sänkning av u-värdet är betydelsefullt och i realiteten betyder det enormt mycket för ett hus välmående och man kan förutom en väsentligt högre komfort och boendekvalité spara många tusen kronor varje år i sänkta energikostnader, bara genom att byta fönster!

  Material och smarta anpassningar

  De flesta fönster tillverkas av tradition i trä. Vill man sen ha ett mer tåligt fönster kläs utsidan med aluminium vilket ger enormt hållbara och i princip underhållsfria fönster. Ibland krävs speciallösningar för till exempel flerbostadshus eller hus i särskilt utsatta lägen. Man kan välja till särskilda glas som skyddar mot solinstrålning eller kanske ett riktigt fint gammaldags fönster är drömmen för just Er. Det är idag möjligt att få sitt fönster exakt som man vill, allt för att passa både dig som husägare och själva huset.