BOLIST
 • Ytterpanel

  Att byta ytterpanel på sitt hus sitt hus är ett omfattande men väldigt tacksamt arbete. Huset ser som nytt ut och med rätt behandling kan det hålla i princip hur länge som helst. Också för den som bygger ett helt nytt hus är det viktigt att göra allt i rätt ordning och att försöka hitta smidiga lösningar för att snabbt få ett väderskyddat hus.

  missing tag

  Snabbt montage.

  Vid montage av ytterpanel i trä är det bra av flera olika skäl om man så snabbt som möjligt får allt på plats och ytbehandlat.

  -Ofta behöver man hyra en byggnadsställning för att säkert kunna genomföra sitt fasadprojekt. Att hyra ställning är relativt dyrt, så ju snabbare man är färdig desto mer pengar finns att spara.

  -Ett hus utan fungerande fasadskydd är extremt utsatt för väder och vind. Både underliggande konstruktion, isolering och fönster kan snabbt skadas om det blir blött.

  Den viktiga målningen

  Man har länge kunnat köpa färdiggrundade panelbrädor vilket har sparat ett helt målningsmoment och enormt mycket tid för den som har stora ytor på sitt hus. Idag har utvecklingen kommit ännu längre och det finns idag möjlighet att köpa panel som både är grundmålad och mellanstruken. Brädorna är alltså väl skyddade redan vid leverans. Detta ger ett antal fantastiska fördelar.

  -Brädorna klarar sig längre tid innan de ska monteras.

  -Väl på plats slipper man två mycket arbetskrävande målningsmoment och samtidigt får en perfekt fabriksmålad yta vilket ger fina förutsättningar för ett lå.ngt liv den nya panelen.

  -En obehandlad eller endast grundmålad panel måste behandlas och färdigstrykas så snart som möjligt. Med en mellanstuken panel klarar man betydligt mycket längre tid mellan montering och slutstrykning vilket i sin tur gör att man kan göra färdigt monteringen i lugn och ro utan att behöva stressa med målningen.

  Kolla gärna med din BOLIST-handlare för att få bästa pris på hela din grund- eller mellanstrukna panel. Vi har många varianter av både kulörer och färgtyper.