BOLIST
 • Westcoast Windows

  I fabriken i Trollhättan tillverkar Westcoast Windows premiumfönster och skjutdörrar för maximal livslängd och minimalt underhåll. Med målet att vara det självklara valet för människor med höga krav på kvalitet, flexibilitet och service läggs stor vikt på både hantverk och personlig service. Deras breda utbud består av allt ifrån klassiska fönster och fönsterdörrar till moderna glidhängda fönster som alla kan måttanpassas helt utan extra kostnad. Du hittar Westcoast Windows sortiment på ditt närmaste Bolist varuhus.

  missing tag

  Om du gillar det du ser, kommer du älska det du inte ser.

  Till skillnad från andra fönstertillverkare som bara beklär sina fönster med aluminium tillverkar Westcoast Windows fönster och skjutdörrar bestående av en yttre del helt av elegant aluminium, som står emot tuffa väderförhållanden och en inre del av trä, som ger en varm inbjudande känsla. I princip byggs två fönster i fabriken i Trollhättan som sedan sätts ihop till en enhet. Grundprincipen har varit densamma genom åren och tekniken är välbeprövad. Tack vare den unika konstruktionen är fönsterna extremt täta och har en lång livslängd. Vilket innebär att du sannolikt inte kommer behöva byta fönster mer under din livstid. 

  missing tag

  Classic vs Design

  Alla Westcoast fönster har samma höga kvalitet och täta konstruktion men erbjuder olika uttryck. Classicserien består av klassiska svenska fönster som går att anpassa efter de flesta behov. Fönster med ett modernare uttryck finner du i Designserien. Här är steget mellan det yttersta glaset och glaslisten minimalt, vilket gör att fönsterna ligger mer i linje med fasaden och ger byggnaden en jämnare exteriör. 

  missing tag

  Black edition

  Svarta fönster skapar ett karaktäristiskt utseende som passar såväl moderna som äldre byggnader. Ett mörkt hus med svarta fönster ger ett diskret och stilrent uttryck, medan svart mot vitt är klassiskt snyggt och framhäver fönstren i en effektfull kontrast. Alla Westcoast Windows fönster går att få med svarta karmar och bågar för de tillfällen då kontrasterande fönster förhöjer ditt hus in- och utsida. De kan även kompletteras med svarta handtag, svart varmkant mellan rutorna och svartlackerade gångjärn på utsidan för en monokrom look. 

  missing tag

  Skjutdörren Unique

  Likt hela Westcoast Windows sortiment är skjutdörren Unique som gjord för dig som ställer höga krav på kvalitet och design. Dörrens elegans och väl avvägda balans mellan glas, trä och aluminium gör den lika vacker från insidan som utsidan. Skjutdörren går att få med en skjutbar del med en maxbredd på 4,4 meter och två skjutbara delar med en maxbredd på 6 meter.