BOLIST
 • Lindab - Takavvattning

  missing tag

  När du väljer takavvattning från Lindab får du ett kvalitetssystem för vattenavrinning som är hållbart, flexibelt och lätt att montera.

  Lindabs takavvattningssystem i stål finns i tolv olika kulörer och ett antal "nakna" material. Välj en kulör som kompletterar husets nyans eller en som blir en spännande accent.

  NYHET! Nu finns Lindas takavvattning även i aluminium.

  Varför behövs takavvattning?

  Takavvattningssystem installeras för att samla upp och kontrollera regnvattnet så att det inte förstör fasader och fundament. I Sveriges regniga och varierande väderlek är installationen av takavvattning i ett bostadshus självklart, men även för andra byggnader som till exempel lagerlokaler, kontorsfastigheter, garage eller cykelskjul bör takavvattning vara installerat.

  Takavvattningen spelar en avgörande roll för att skydda byggnaden från fuktskador. Slarv med dränering har visat sig vara en av huvudorsakerna till fuktskador i fastigheter. Mängden vatten som samlas runt byggnader är stor i Sverige. Om en årlig nederbörd skulle tillåtas rinna direkt ner från taket på en genomsnittlig villa, skulle det i slutändan handla om en fem meter hög vattenpelare runt om hela byggnaden.

  Om ett ordentligt vattenavrinningssystem inte är installerat på byggnaden bildas det allvarliga problem med fukt på väggar och på fundamenten som fastigheten står på. De estetiska nackdelarna skulle också vara tydliga både på väggar och i marken runt fastigheten.

  Ett hållbart och väldesignat takavvattningssystem skyddar husets fasad, och är även ett viktigt designelement på huset. Det skyddar husstrukturen och påverkar hela livslängden på byggnaden.