BOLIST
 • Snyggt och gediget designtak med integrerade solpaneler

  Nya Lindab SolarRoof är det klassiska kvalitetstaket från Lindab som utrustats med en diskret solpanel med imponerande effekt. Det är alltså ett plåttak och en ny typ av integrerad solpanel i en och samma produkt.

  Grön el till hög effekt utan att tumma på designen - Ett nytt tak som både är snyggt och genererar massor av grön el. Lindab SolarRoof kombinerar våra svensktillverkade plåttak i skandinavisk stil med diskreta, effektiva och snygga solpaneler. Resultatet är en ny standard där du inte behöver kompromissa mellan effektivitet och design.

  missing tag

  Ett fulländat tak som är enkelt att montera

  Eftersom solpanelerna är integrerade på takprofilen är det lika enkelt att montera Lindab SolarRoof som våra vanliga takprofiler. SolarRoof finns som förfalsad bandtäckningsprofil (LSP) som ger mest kilowatt per kvadratmeter och som du tar hjälp av plåtslagare för att montera. Eller så väljer du monteringsvänligt klick-tak (SRP) som du själv eller en snickare kaninstallera. Det betyder att det inte tillkommer några extra monteringskostnader förutom själva kabelmontaget och det som rör elinstallationen.

  Tekniken i Lindabs solpaneler, monokristallina celler (Mono-Si), ger likvärdig effekt med solceller i traditionella utanpåliggande solpaneler. Effekten i själva cellen ligger på 200W per m2 och installerad på våra takprofiler blir effekten 149-173W per kvadratmeter, beroende på val av profil. Som exempel kan ett vanligt villatak på 6 x 12 meter med Lindabs SRP-profiler generera en effekt på 8,2kWp. De lite bredare LSP600-profilerna levererar 9,2kWP.

  missing tag