BOLIST

Stilrent solcellstak från Lindab

Det blir allt vanligare att villaägare anlägger solpaneler på sitt tak för att ta tillvara på solenergi och därmed minska sina egna driftkostnader. Lindabs SolarRoof är svensktillverkade plåttak med effektiva byggnadsintegrerade solpaneler. Resultatet är ett stilrent tak som passar in i grannskapet och som både producerar grön el och drar blickarna till sig. Kom in till oss på BOLIST så hjälper vi dig att ge ditt hus en solcellsanläggning från Lindab.

missing tag

Lindab SolarRoof - en komplett paketlösning

Lindab SolarRoof är en helhetslösning som innehåller alla delar du behöver för att enkelt och smidigt förse ditt hus med en solcellsanläggning.

Tidlöst designad takprofil
Lindabs tak är tillverkade i Sverige och utvecklade för det växlande nordiska klimatet, vilket skyddar ditt hus mot väder och vind. Dessutom kräver taket minimalt med underhåll.

Integrerade solceller
Din takprofil kommer med integrerade solceller. Eftersom solcellerna inte bygger utanför plåten kan det vara enklare att få godkänt på bygglovet vid K-märkta hus.

Solcellerna är endast 2mm tjocka och av typen CIGS, vilket även kallas för tunnfilm. Produktgarantin är 10 år, effektgarantin 25 år. Efter ca 2 år är solpanelerna dessutom koldioxidneutrala.

Växelriktare och optimerare
Solpanelerna styrs av en innovativ växelriktare som tillsammans med en optimerare skapar ett flexibelt system med kontroll på panelnivå. Varje panel kan därmed styras individuellt vilket i sin tur leder till högre energiproduktion.

Växelriktaren och optimeraren är utrustade med flera säkerhetsfunktioner där
bl. a optimerarna blir strömlösa när växelriktaren stängs av, vilket ger ett tryggt brandskydd. Växelriktaren har en verkningsgrad på 98% och ger en tyst och effektiv omvandling av strömmen.

Mobilapplikation
Med appen MySolarEdge kan du på ett enkelt sätt övervaka ditt system på panelnivå i mobilen, på datorn eller på surfplattan. I appen kan du även se din elproduktion, ekonomiska besparing och eventuella störningar.

Tips! Producerar du mer el än du förbrukar kan du sälja överskottet till din nätägare.

missing tag

Är Lindab SolarRoof för mig?

Planerar du att lägga om taket eller ska bygga nytt hus och samtidigt vill slå ett slag för miljön är det en god idé att satsa på ett Lindab SolarRoof. När solcellerna väl sitter på taket och producerar el ger de nämligen inga utsläpp. Och de har en livslängd på cirka 30 år.

Lindabs paneler väger endast 2kg per m2. Det gör att Lindabs SolarRoof passar även på tak som inte är dimensionerade för en ökad last. Man har också utvecklat en speciell teknik för sina solpaneler vilket gör att de har hög energiproduktion även då ljusförhållandena är mindre optimala. Ytterligare en fördel är att ponelerna tål att beträdas. vilket underlättar vid installation och underhåll.

Skaffa Lindab SolarRoof

Nedan beskriver vi i korthet hur det går till när du skaffar en solcellsanläggning. För utförligare information kan du vända dig till din närmaste BOLIST-butik.

-Kom in till oss på BOLIST. I butiken hjälper vi dig att göra en offert utifrån din takyta och dess förutsättningar.

-Därefter får du en dimensionering och kostnadsberäkning från Lindab för godkännande. Leveranstiden är ca 4-6 veckor.

-Passa på att kolla upp ROT-avdraget. Från och med i år, 2021, går det att ansöka om solcellsstöd, även kallat "det gröna avdraget". Du kan läsa mer om detta på Skatteverkets hemsida.

-Tillsammans med elinstallatören kontaktar du din nätägare och bifogar nödvändig dokumentation. Nätbolaget byter ut din elmätare till en som kan skilja på egenanvänd el och överskottsel. Byter man inte ut elmätaren finns risken att du får betala även för överskottselen.

-När takplåtarna levereras monterar hantverkarna takplåtarna och elektrikern kopplar in solpanelerna.

Grattis! Nu har du en solcellsanläggning som kommer kunna producera el i över 30 år!