BOLIST

Gediget hantverk sedan 1948

Dörrtillverkaren Lurs Dörr AB startade 1948, men har sedan början av 60-talet varit helt inriktad på dörrtillverkning med fokus på kvalitet från stomme till ytbehandling. Fabriken har genom åren utvecklat produktionsmetoderna utan att förlora hantverkskickligheten och kvaliteten.

Lurs Dörr AB är en dörrtillverkare som levererar ytterdörrar till i huvudsak den svenska och den norska marknaden. Olika önskemål på olika marknader har lett till att produktionen omfattar ett brett sortiment av dörrar med olika design, från funktionalism till tradition med äkta speglar. Det breda sortimentet och hantverkskunnandet ger dem som dörrtillverkare möjlighet att kunna anpassa sig till kunder med högt ställda krav på kvalitet och design.

Dörrserier från Lurs Dörr

missing tag

Villa

Villaserien produceras i flera varianter, alla med spårfräst dekor och slät insida. Utformningen på dörrarna är noga vald av vår designer, vilket ger ett tilltalande utseendet. 

missing tag

Herrgård

Pålimmad dekor. Dörrar med pålimmade dekorer har som standard spårfräst dekor invändigt i motsvarande mönster.

Herrgårdsserien tillverkas i många olika varianter, som enkel- och pardörr. Kan också fås med samma dekor invändigt som utvändigt.

missing tag

Tradition

Äkta speglar. Dörrarna i Traditionserien tillverkas med äkta genomgående dekor enligt den gamla klassiska stilen, med fasta spröjs på både in- och utsida. Dekoren är nerfälld i dörren och har gerade lister med raka hörn. Här har vi kombinerat moderna material och krav på formstabilitet med den klassiska spegeldörren.

Traditionserien är den mest exklusiva serien och kräver stor noggrannhet och hantverksskicklighet vid tillverkningen. Dörrarna produceras i flera olika varianter och både som enkel- och pardörrar. Med äkta speglar blir utseendet alltid lika på både ut- och insida.

missing tag

Modern

Modern är en dörrserie med ett modernt och stilrent utseende. Enkelheten och symmetrin skapar en harmonisk men spännande entré. Serien har många intressanta varianter.

missing tag

Teak-Ek

Ekdörrar är fanerade med Ek av A-kvalité på in och utsida. Teakdörrar är fanerade med Teak av A-kvalité på utsidan och Teakinfärgat fanér på insidan. Dörrbladets sidostycken är kantlistade med solid teak och karmen är gjord av massiv ek av mycket hög kvalitet.

Serien tillverkas i tre varianter, slät, spårfräst och med pålimmade speglar i massiv Teak eller Ek. Alla dörrarna har slät insida med stående ådring som standard.

missing tag

Sidoljus och överljus

Thela-, kathedral-, klart eller frostat glas är valfritt på sidoljus och överljus. Sidoljus och överljus i Teak har karm av ädelträ.