BOLIST

Virke från Norra Timber

Norra Timber står för kvalitet och hållbarhet. Och att värna om en levande landsbygd ligger företaget varmt om hjärtat. När du väljer virke från Norra Timber kommer det från senvuxen råvara som växt i norrländska skogar i nästan ett århundrade.

missing tag

Norra Timber förädlar virke från norrländska skogar.

Den norrländska furukvaliteten med små kvistar på trävaran passar mycket bra till att bli synligt utomhusträ. De täta årsringarna bidrar till att det tränger in väldigt lite impregneringsvätska i deras produkter, kärnvedens naturliga rötbeständighet är istället det som skyddar Norra Timbers varor allra mest. Därav får Norra Timber högsta betyg i de olika miljöklassningarna. Tryckimpregnerat virke i furu är också det i särklass vanligaste materialet till altaner och terrasser. 

Det är ett miljömässigt hållbart och kostnadseffektivt alternativ för dig. Norra Timbers egen impregnering har lägsta miljöpåverkan enligt Byggvarubedömningen.
De kan leverera grön- eller brunimpregnerade varor enligt Nordiska Träskyddsrådets regler i alla de vanligaste dimensionerna och sorterna som används vid byggen.