BOLIST
 • Trallskruvsguiden

  Det finns ett antal alternativ av olika trallskruv, lite beroende på virkesval och placering av altanen. För att undvika sprickbildning ska en trallskruv alltid ha en vass och borrliknande spets. Skruvskallen ska vara gjord för torxbits för att få ett bra fäste i skruvdragaren.

  missing tag

  Standardtrall 28x120 mm.

  De allra flesta bygger sina altaner med tryckimpregnerat virke 28x120 mm. Trallskruven ska då vara cirka 56mm lång och vara behandlad för att klara minst 25 år utomhus. Skruven ska ha ytbehandling klass C4 eller rostfri klass A4.


  Trall av ädelträ.

  Ett hårdare träslag ställer högre krav på infästningen. Välj alltid en syrafast rostfri skruv och gå gärna upp en dimension. Förborra gärna.

  missing tag

  Rostfritt eller C4?

  En klass C4-skruv är ytbehandlad för att stå emot korrosion medan en rostfri skruv är tillverkad av en genomgående rostskyddad metall. Vid montage i närheten av en pool eller vid havet ska man alltid använda rostfri skruv. Vid i princip alla andra typer av trallbyggen fungerar en klass C4-skruv alldeles utmärkt.

  Bandad trallskruv.

  För den som bygger mycket trall kan en skruvautomat spara mycket tid och kraft. Idag finns bandad trallskruv som passar till alla de vanligaste skruvautomaterna på marknaden.

  Dold montage.

  Montage där skruv fästs diagonalt ner i konstruktionen i sidan på trallbrädan. Det ger en riktig lyxig finish utan synliga trallskruvar samt en flisfri altan.

  Tips!

  För att kunna njuta av ditt tralldäck länge rekommenderar vi att använda en trallskruv med hög kvalitet. Engångskostnaden blir något högre, men sett till totala materialkostnaden är det inte så stor skillnad. Dessutom kan du njuta av din nya uteplats länge utan att behöva renovera igen efter några år.