BOLIST
BOLIST.se
 • Dörrar & Fönster – inne och ute

  Nu gör du din bästa fönsteraffär! Upp till 35% rabatt på

   svenska kvalitetsmärken som Traryd, SP fönster,

   Elitfönster, Nordan och Westcoast Windows.

  1 till 4 enheter 30%
  5 till 9 enheter 33%
  10 och uppåt 35%

  Vill du boka ett hembesök eller få en offert inklusive montering?

  Boka här

  fönsterkampanj

  Bra fönster och dörrar lönar sig i längden

  Vi har ett brett sortiment av både dörrar och fönster. vi erbjuder olika typer av dörrar som ytterdörrar, innerdörrar och altandörrar samt smådetaljer som man kan behöva, som fönsterbleck och foder. Vi har noggrant valt ut våra leverantörer för att säkerställa hög kvalitet på våra varor då det är oerhört viktigt när det handlar om utsidan på ett hus. Fönster släpper in ljus men ska också släppa ut så lite värme som möjligt. Detsamma gäller dörrar, som bör vara välisolerade för att skapa ett behagligt inomhusklimat och minska energikostnaderna. 

  Dörrar och fönster har stor påverkan på husets utseende och känsla. Stilrena stora fönster och släta dörrar ger ett minimalistiskt och modernt utseende, medan traditionella spröjsade fönster och spegeldörrar ger en klassisk och hemtrevlig känsla. 

  Monterat och klart

  Vi tar ansvar för hela ert fönster och dörrbyte. Tillsammans med våra samarbetspartners erbjuder vi ett helhetskoncept som inkluderar mäter, offererar, levererar, monterar samt bortforsling av de gamla fönstren. Vi ta också hand om ROT-ansökan och ger en samlad faktura till kund. välkommen in och titta på vår fina fönsterutställning eller boka ett kostnadsfritt besök. 

  Tips när du ska köpa dörrar & fönster

  Fönster

  Fönster ska vara både snygga, funktionella och energisnåla. Funderar du på att sätta in nya fönster eller dörrar, har vi några saker som kan vara bra att fundera på:

  • Kontrollera fönstrets U-värde. Ju lägre U-värde desto mer energieffektivt är fönstret.

  • Vilket material ska man välja? Det finns flera olika varianter men de vanligaste är klassiska träfönster eller aluminiumbeklädda fönster. Träfönster är billigare men kräver målning med jämna intervaller vilket inte krävs med aluminumbeklätt.

  • Bor du nära en stor väg eller har stora fönster i söderläge? Det finns fönster som är både ljud- och värmeisolerande som alternativ.

  • Spröjs eller inte? Det är en smaksak och handlar mer om vilket utseende man vill ha på huset. Det kan dock vara smidigt att välja en variant med borttagbara spröjs vilket gör det enklare att putsa dem.

  Innerdörrar

  Valet av innedörrar kan påverka utseendet och funktionaliteten av ett rum mer än man tror. Beroende på hur rum och ytor ser ut kan man välja en dörr som antingen smälter in i bakgrunden eller sticka ut och bli en snygg inredningsdetalj. Är det dåligt med utrymme kan en skjutdörr vara ett praktiskt alternativ. Har du barn som spelar trummor eller trumpet är möjligen en ljudisolerad dörr ett alternativ. För rum utan fönster kan en innedörr med fönster vara ett enkelt sätt att släppa in ljus. 

  Är du osäker på vilka alternativ som passar bäst för dig? Kontakta oss så hjälper vi dig!

  Ytterdörrar

  Går du i tankar att byta eller köpa ny dörr? Det finns ett stort utbud av dörrar och priser som skiljer sig enormt mellan olika tillverkare. Det finns ett samband mellan pris och kvalitet därför rekommenderar vi att du väljer dörr från välkända och etablerade tillverkare. Utöver valet av välkända varumärken finns det saker att tänka på innan man bestämmer sig. Nedan tipsar vi dig på saker du bör tänka på när du ska byta eller köpa ny dörr. 

  • Färgen: Fundera på om du vill att dörren ska smälta in eller vara ett blickfång på ert hus. En mörk dörr drar till sig solljus vilket kan förkorta dörrens livslängd.

  • Säkerhet: Välj en dörr som klarar inbrott och är brandsäker. Bor du nära till exempel en stor väg kan en ljudisolerande dörr göra mycket för din innemiljö.

  • Kvalitet: Det kostar mer men kanske är det värt? En bra dörr klarar väder och vind bättre samt är säkrare i och med bättre kvalitet på design, beslag, gångjärn och isolering (ju lägre U-värde desto bättre)

  Fönster yttersida

  Leksand Ytterdörr