BOLIST
BOLIST.se
 • Byggmaterial i våra stora brädgårdar

  Listlager

  Hitta rätt byggmaterial för ditt projekt hos oss

  Hos Lysekils trä kan du hitta allt du behöver för ditt byggprojekt oavsett vilket byggmaterial du behöver. Från minsta spik och trallskruv till gipsskivor och fasadbeklädnad har vi ett brett sortiment tillgängligt på vår brädgård. Vi strävar alltid efter att göra det enkelt och tryggt för våra kunder att handla allt som behövs för byggprojekt från ett enda ställe. 

  Genom att ha ett brett kontaktnät av pålitliga leverantörer kan Lysekils trä erbjuda högkvalitativa byggmaterial med hög leveranssäkerhet. Vi vill att kunderna ska känna sig trygga när de handlar hos oss och lägger stor vikt vid service och en bra kundupplevelse. 

  Oavsett om du ska isolera en sommarstuga, bygga en altan eller bygga ut ditt hus hittar du allt du behöver inom byggprodukter tillgängligt hos Lysekils trä. Vi har kategoriserat varorna för att göra det lättare för kunderna att hitta det de behöver. Genom att klicka på de olika kategorierna kan du snabbt och enkelt hitta precis det du söker. 

  Trävaror för alla byggprojekt

  Våra stora brädgårdar erbjuder allt du behöver för ditt byggprojekt. Oavsett om du ska bygga en altan eller en hållbar fasad har vi ett stort utbud av byggmaterial som passar dina behov. Vi erbjuder trätrall och trallvirke för altanbyggen samt råspont och reglar för grundläggande byggnadsstrukturer. Vårt sortiment av impregnerat trä ger längre hållbarhet och är ett bra alternativ för altaner och staket som inte behöver målas. Vi har också obehandlade träprodukter som tak-, golv- och fönsterlister som kan användas både inomhus och utomhus. Våra fasadbrädor håller absolut högsta klass för att du ska kunna bygga en hållbar fasad som håller för tidens tand. Utöver det vanliga sortimentet erbjuder vi mer unika men efterfrågade varor som till exempel okantat virke, vilket är perfekt för att bygga möbler och bänkar. 

  Trall till altanen

  okantat virke

  Skivmaterial

  Det finns i princip en sorts skiva för varje användningsområde man kan tänka sig. Hos oss hittar du tex skivmaterial för inner- och ytterväggar, tak och våtrum, samt alla övriga typ av byggnationer som du vill göra i eller utanför hemmet.

  Här följer en snabb beskrivning på de absolut vanligaste skivmaterialen:

  Plywood skiva

  Plywood:
  Plywood är ett väldigt omtyckt material eftersom det är den typ av skivor som ligger närmst massivt trä i sina egenskaper. Träet har inte malts ner till flis eller spån och sedan formats till skivor som i fallet med tex MDF och spånskiva.

  MDF skiva

  MDF:
  MDF är en slags träfiberskiva som tillverkas i en helt torr process och innehåller ett särskilt bindelim. En MDF-skiva är helt slät på båda sidorna och är därför mycket lämplig att tex lackera på.

  Spånskivor

  Spånskiva:
  Användningsområdena är väldigt många. Spånskiva används i möbler, inredning och inte minst inom byggindustrin. Den tillverkas av träspån som antingen kommer från skogsråvara eller återvunnet material. Spånskivan har inte samma jämna och fina yta som till exempel MDF.

  OSB skivor

  OSB-skiva:
  Det mycket användbara och förhållandevis billiga materialet OSB tillverkas av träfibrer som i en process binds samman med vax och ett särskilt syntetmedel. Används inomhus och då oftast i vägg-, golv- och takkonstruktioner. Även populärt som emballage.

  Gipsskiva

  Gipsskiva:
  Gips är ett rent naturmaterial. Det finns mängder av fördelar med att använda skivor av gips. Det är enkelt att både hantera och montera. Att de är formstabila, brand- och ljudisolerande och att de dessutom inte nämnvärt påverkas av värme- och fuktväxlingar, gör gipset till ett av de mest använda skivmaterialen.