BOLIST
BOLIST.se
 • Byggmaterial i våra stora brädgårdar

  Listlager

  Hitta rätt byggmaterial för ditt projekt hos oss

  Oavsett vilket byggmaterial som du behöver till ditt byggprojekt, så hittar du allt vad du behöver hos oss. Vi har ett brett sortiment med allt från minsta spik och trallskruv upp till gipsskivor och fasadbeklädnad.

  Vår filosofi är faktiskt ganska enkel. Du ska kunna handla allt ditt material för bygget eller ditt projekt från ett enda ställe, nämligen på Harås Byggvaror. På vår brädgård hittar du ett komplett sortiment inom olika typer av byggmaterial. Kombinerat med en riktigt bra service så gör vi det smidigare för dig att slutföra ditt bygge eller renovering. Vi vill göra det enkelt, tryggt och trevligt att handla allt du behöver till ditt byggprojekt från oss.

  För att vi ska kunna erbjuda dig denna service, har vi som professionell bygghandel skapat ett brett kontaktnät av riktigt bra leverantörer som vi känner att vi kan stå för. Både när det gäller kvalitet och leveranssäkerhet. Den trygghet som vi känner för det vi säljer, vill vi att du som kund också ska känna när du köper.

  Så oavsett om du ska isolera sommarstugan, bygga altan eller funderar på att bygga ut huset så hittar du allt du behöver inom byggprodukter här hos oss. För att göra det ännu enklare för dig så har vi delat in det i olika kategorier så du enkelt kan hitta det du behöver. Det är bara att klicka sig vidare på de olika kategorierna så hittar du snabbt och smidigt precis det du söker.

  Trävaror för alla byggprojekt

  Våra stora brädgårdar har allt du behöver, från klassisk trätrall och trallvirke när du ska bygga din altan, till byggmaterial som råspont och reglar. Vi har ett stort utbud av impregnerat trä, vilket ger längre hållbarhet utan att det målas. Perfekt för tex altaner och staket. Vi har också obehandlade träprodukter såsom taklist, golvlist och fönsterlist, för att användas inomhus, eller för att måla och ha utomhus. Våra fasadbrädor håller absolut högsta klass för att du ska kunna bygga en hållbar fasad som håller för tidens tand. Utöver det klassiska utbudet som går att hitta på många brädgårdar, har vi även lite mer ovanliga, men efterfrågade, produkter som tex okantat virke. Okantade brädor är hela skivor av stammar, där du har kvar den ojämna ytan från den yttre kanten. Perfekt för att bygga möbler, bänkar osv.

  Trall till altanenokantat virke

  Skivmaterial

  Det finns i princip en sorts skiva för varje användningsområde man kan tänka sig. Hos oss hittar du tex skivmaterial för inner- och ytterväggar, tak och våtrum, samt alla övriga typ av byggnationer som du vill göra i eller utanför hemmet.

  Här följer en snabb beskrivning på de absolut vanligaste skivmaterialen:

  Plywood skiva

  Plywood:
  Plywood är ett väldigt omtyckt material eftersom det är den typ av skivor som ligger närmst massivt trä i sina egenskaper. Träet har inte malts ner till flis eller spån och sedan formats till skivor som i fallet med tex MDF och spånskiva.

  MDF skiva

  MDF:
  MDF är en slags träfiberskiva som tillverkas i en helt torr process och innehåller ett särskilt bindelim. En MDF-skiva är helt slät på båda sidorna och är därför mycket lämplig att tex lackera på.

  Spånskivor

  Spånskiva:
  Användningsområdena är väldigt många. Spånskiva används i möbler, inredning och inte minst inom byggindustrin. Den tillverkas av träspån som antingen kommer från skogsråvara eller återvunnet material. Spånskivan har inte samma jämna och fina yta som till exempel MDF.

  OSB skivor

  OSB-skiva:
  Det mycket användbara och förhållandevis billiga materialet OSB tillverkas av träfibrer som i en process binds samman med vax och ett särskilt syntetmedel. Används inomhus och då oftast i vägg-, golv- och takkonstruktioner. Även populärt som emballage.

  Gipsskiva

  Gipsskiva:
  Gips är ett rent naturmaterial. Det finns mängder av fördelar med att använda skivor av gips. Det är enkelt att både hantera och montera. Att de är formstabila, brand- och ljudisolerande och att de dessutom inte nämnvärt påverkas av värme- och fuktväxlingar, gör gipset till ett av de mest använda skivmaterialen.