• Få saker kan lyfta en trädgård som vackra gångar och uteplatser i sten eller betong. Det vackra naturmaterialet smälter fint in i omgivningen och ger inte bara ett vackert och exklusivt utseende utan är enormt hållbart och i princip underhållsfritt. Med rätt planering och korrekt läggning höjer marksten värdet på din fastighet och ger möjlighet att på ett finurligt dela in och skapa rum i trädgården.

  Skapa rum i trädgården.

  Ta gärna hjälp med planeringen av din trädgård. Med rätt känsla kan man få till smarta indelningar där markstenen tydligt markerar gångar och uteplatser. Även i och runt planteringar och rabatter är det fint med en stenkant eller en smart avsats för att slippa kliva direkt på växter eller gräs.

  Att välja rätt sten.

  Det finns många olika typer av både natur- och betongsten. Vad man väljer är många gånger en smaksak men det kan vara bra att ställa sig ett par enkla frågor innan man bestämmer sig.

  -Vad ska stenen användas till? Beroende på vad markstenen ska bilda underlag för är det viktigt att välja rätt. Till en parkering krävs till exempelvis en sten som klarar hårt tryck och som kan stå emot kemikalier och oljor medan det till en vacker slingrande trädgårdsgång är smart att välja en lite mindre sten som är lått att bygga former med. Vissa stenar ändrar också kulör när de blir blöta vilket kan vara bra att känna till innan. Kläm, känn och jämför noga så slipper ni oönskade överraskningar efteråt.

  Kostnader

  Att generellt ge en exakt kostnad för vad marksten kostar är svårt. Olika stenar har olika pris och det finns i princip ingen trädgård som är den andra lik. Det man dock lätt kan konstatera är att marksten oavsett modell på själva stenen är ett otroligt hållbart material som många gånger håller längre än själva huset.

Läs mer om våra leverantörer
Hitta din närmaste butik