Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Byggprojektet

Bra verktyg är halva jobbet! Att rätt verktyg gör dig till en bättre hantverkare är nästan alltid sant. Idag behöver det inte heller kosta en förmögenhet att bygga upp en vettig verktygspark med maskiner för hemmets alla små och stora projekt. Satsa på kvalité och köp alla verktyg från samma tillverkare. På så vis går det att använda samma batteri och laddare till alla dina maskiner. Ekonomiskt, praktiskt och miljösmart.

Gå till kampanjen

Trävård & rengöring för utomhus

Gå till kampanjen

Trädgårdsmaskiner & redskap

Gå till kampanjen

Färg till utomhusprojektet

Gå till kampanjen

Hikoki kampanj!

Gå till kampanjen

Kärcher högtryck

Gå till kampanjen

Nilfisk högtryck

Gå till kampanjen

Badtunnor från Swebad

Gå till kampanjen

Växthus från OPJ

Gå till kampanjen

Pergolas, skärmar & staket från Jabo Nordic

Gå till kampanjen

Odling, gödning & bekämpning

Gå till kampanjen

Barn i trädgården

Gå till kampanjen

Pergolas & kanalplasttak från GOP

Gå till kampanjen

Grill & Tillbehör

Gå till kampanjen

Skeppshult stegar

Gå till kampanjen

Dörrar & beslag

Gå till kampanjen

Batteri på köpet!

Gå till kampanjen

Färg & tillbehör för inomhusprojektet

Gå till kampanjen

Trävård & rengöring för inomhus

Gå till kampanjen

Golv & tillbehör

Gå till kampanjen

Alltid lågt pris & Superklipp!

Gå till kampanjen

SENASTE BLOGGINLÄGGET PÅ BOLIST.SE

Få saker kan lyfta en trädgård som vackra gångar och uteplatser i sten eller betong. Det vackra naturmaterialet smälter fint in i omgivningen och ger inte bara ett vackert och exklusivt utseende utan är enormt hållbart och i princip underhållsfritt. Med rätt planering och korrekt läggning höjer marksten värdet på din fastighet och ger möjlighet att på ett finurligt dela in och skapa rum i trädgården.

 

Skapa rum i trädgården.
Ta gärna hjälp med planeringen av din trädgård. Med rätt känsla kan man få till smarta indelningar där markstenen tydligt markerar gångar och uteplatser. Även i och runt planteringar och rabatter är det fint med en stenkant eller en smart avsats för att slippa kliva direkt på växter eller gräs.

 

Att välja rätt sten.
Det finns många olika typer av både natur- och betongsten. Vad man väljer är många gånger en smaksak men det kan vara bra att ställa sig ett par enkla frågor innan man bestämmer sig.

 

-Vad ska stenen användas till? Beroende på vad markstenen ska bilda underlag för är det viktigt att välja rätt. Till en parkering krävs till exempelvis en sten som klarar hårt tryck och som kan stå emot kemikalier och oljor medan det till en vacker slingrande trädgårdsgång är smart att välja en lite mindre sten som är lått att bygga former med. Vissa stenar ändrar också kulör när de blir blöta vilket kan vara bra att känna till innan. Kläm, känn och jämför noga så slipper ni oönskade överraskningar efteråt.

 

Kostnader
Att generellt ge en exakt kostnad för vad marksten kostar är svårt. Olika stenar har olika pris och det finns i princip ingen trädgård som är den andra lik. Det man dock lätt kan konstatera är att marksten oavsett modell på själva stenen är ett otroligt hållbart material som många gånger håller längre än själva huset.

Det finns naturligtvis pengar att spara för den som utför arbetet själv men de flesta gör klokt i att i alla fall ta hjälp med planering. Tunga förarbeten eller extra krånglig läggning är också moment där den ovana bör överväga att söka professionell hjälp.

För den som tvekar mellan exempelvis marksten och asfalt på sin parkering eller uppfart kan det vara bra att känna till att marksten är cirka dubbelt så dyrt per kvadratmeter färdig yta å andra sidan ger marksten en helt annan känsla och ska mer ses som en investering både på kort och lång sikt.

Kontakta din lokala BOLIST-butik för information

GÖR DET SJÄLV