HOS DIN LOKALA BUTIK

Gödning & bekämpning

Text

 • Ogräs och skadedjur

  I en välskött trädgård trivs både växter och människor. Men tyvärr drar de flesta trädgårdar tills sig även annat som också vill dra nytta av blommor och gräsmattor. Ogräs, mossa, sniglar, myror och andra mindre önskade varelser älskar en grönskande oas och det kan ibland krävas lite extra hjälp för att få ha sin grönska ifred. Beroende på vad man råkar ut för finns det lite olika metoder att bekämpa eländet med.

  Ogräs och mossa Att manuellt rensa ogräs och ta bort mossa är ett hårt och tålamodsprövande arbete. Många gånger kan man därför behöva ta hjälp av några av de smarta produkter som finns idag. Du kan välja mellan ett flertal olika varianter med alltifrån mossrivare till helt naturliga växtskyddsmedel. Trenden går idag också mot mer och mer miljövänliga produkter baserade på naturens egna ämnen. Ett klassiskt knep för att få bort oönskad grönska är att helt enkelt täcka för och utesluta allt ljus och vatten för ogräset som då dör och går enkelt att ta bort. Använd en mörk presenning eller markväv för effektivast resultat.

  Hos oss hittar du ett brett sortiment av alla typer produkter för ogräs- och mossbekämpning.

  Skadedjur

  Fåglar, gnagare, sniglar, insekter och andra kryp kan ställa till med mycket elände i en trädgård. Beroende på vad man drabbas av finns det lite olika metoder att tillgå.

  -Fåglar. Bajsande, skränande och bärätande fåglar gör ingen glad. Satsa på en bra fågelskrämma och täck in utsatta buskar och träd med ett ordentligt nät.

  -Gnagare. Råttor och möss vill man ogärna ha in i sitt hus. Se till att montera musband innanför ytterpanelen och komplettera med fällor eller avskräckande ultraljud.

  -Sniglar. Sniglar förökar sig snabbt och kan på kort tid förstöra ett helt grönsaksland. Bekämpa genom att locka sniglarna med lämpligt medel som de sedan äter och dör av. Välj om möjligt alltid ekologiska bekämpningsprodukter.

  -Insekter. Olika insekter kan kräva olika bekämpningsmetoder. Getingar bör stoppas redan vid boet och för det finns en rad effektiva medel. Myror bekämpas med spray eller pulver. Se till att torka av och undvik sockerspill om myrorna tar sig inomhus. I övrigt är det viktigt att ha insektsnät på utsatta ställen på huset och använda spray mot exempelvis bladlöss och liknande insekter.

  Allt som krävs för en skadedjursfri trädgård hittar du hos oss på BOLIST.

Hitta din närmaste butik