Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

ENDAST HOS DIN LOKALA BOLIST-BUTIK

Takfönster

Dagsljuset påverkar människors hälsa och dygnsrytm.Takfönster skapar ljus och rymd och kan göra underverk med en trång och instängd övervåning. Vi hjälper dig att hitta bästa lösningen. Välkommen in!

Hitta min närmaste butik
 • Fönster och dörrar är enormt viktiga delar av ett hus. Rätt modell och placering kan verkligen lyfta utseendet och samtidigt bidra till ett friskt och ekonomist boende. Den mest uppenbara funktionen med fönster är ju att släppa in ljus. Ibland kan det dock vara svårt att få till en vanlig fönstersättning och då kan ett takfönster vara en perfekt lösning. Takfönster skapar ljus och rymd och kan göra underverk med en trång och instängd övervåning.

  Många varianter

  Takfönster går att få i mängder av modeller och varianter. Den finns klassiska takfönster där man kan anpassa hängningen beroende på monteringshöjd och takvinkel. På svåråtkomliga ställen kanske ett fjärrstyrt fönster blir bäst. För den som söker lite mer avancerade varianter finns det till exempel både takfönsterbalkonger och takfönsterkupor.

  Montering

  Montering av takfönster kräver noggrannhet och kunskap. Även ett litet läckage kan åstadkomma stor skada. Med alla takfönster följer det därför med en tydlig monteringsanvisning för att skapa ett tätt montage. Känner man ändå att det känns krångligt eller svårt kan det vara en bra idé att låta ett proffs montera ditt nya takfönster. Välj självklart en dag utan risk för nederbörd och var som alltid försiktig vid arbeten på tak.

  Anpassa utseendet

  Takfönster går att anpassa efter alla typer av hus och inredningsstilar. Kanske en snygg plåt i koppar eller zink blir snyggt på utsidan medan en vit eller träfärgad insida passar de flesta. Glaset är också en mycket viktig del av fönstret. Det finns lite olika varianter att välja på men de flesta väljer ändå ett så miljösmart och energieffektivt glas som möjligt. Många takfönster går också att anpassa med särskilt ljuddämpande glas och varianter som är gjorda för områden med stora snömängder.

  Smarta tillbehör

  De flesta har behov av att kunna mörklägga. Till takfönster finns det både solskydd och gardiner som tillbehör. Till fjärrstyrda fönster finns det naturligtvis en fjärrkontroll för att enkelt kunna öppna och stänga.

Läs mer om våra leverantörer

  Hitta din närmaste butik som säljer takfönster