ENDAST HOS DIN LOKALA BOLIST-BUTIK

Kanalplast

Text

 • Att vi bor i ett land med skiftande årstider och alla typer av väder är inte en överraskning får någon. Den soligaste dagen kan snabbt ändra skepnad till blåst och regn på bara nån timme. Ändå har vi en särskild kärlek till att vistas utomhus och vi äter gärna våra måltider på exempelvis altaner och i uterum. Att då enkelt kunna skydda sig med ett enkelt tak har blivit alltmer populärt och det finns många fina varianter att välja på.

  Välj rätt plasttak till ditt uterum.

  Det finns flera olika varianter på detta med plasttak alltifrån det klassiska vågformade till mer exklusiva i kanalplast. Plånbok, användningsområde och ambitionsnivå får styra vad just du väljer.

  Kanalplast.

  För den som vill satsa lite extra och få ett mer exklusivt tak satsar på kanalplast. Kanalplast är ett perfekt alternativ för dig som söker skydd men samtidigt vill ha så stort ljusinsläpp som möjligt. Takskivorna monteras i särskilda aluminiumprofiler och det går att komplettera med hängrännor. Skivorna finns i olika tjocklek beroende på hur mycket man vill kunna isolera sitt tak.

  Checklista plasttak:

  -Nästan alla våra plasttak går att få i tre olika färger, klarglas, opal och rökfärgat. Dem släpper igenom olika mycket ljus och ger ett lite varierande utseende beroende på vilken man väljer.

  -Var noga med att välja rätt tak och rätt underliggande konstruktion beroende på var i Sverige du bor. Mängden snö på taket påverkar hållfastheten och det kan skilja enormt mellan olika platser. Boverket har en smart tjänst där du enkelt kan se vilken snölastzon du bor i.

  Hitta din närmaste butik