Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

ELITFÖNSTER - Utsikter är olika. Det är fönster också.

Med snart 100 års erfarenhet av att tillverka fönster med kvalitet och hantverkskunskap vet Elitfönster att varje fönster har sin speciella roll och uppgift. Därför gör de olika fönster, för alla olika människor, alla olika behov, och alla olika utsikter. Välkommen till Elitfönster.

 • Därför håller Elitfönster i så många år

  Det kan vara svårt att föreställa sig vad en fönsterkonstruktion innebär. Utsidan avslöjar inte mycket av den komplicerade konstruktionen och alla avgörande detaljer som döljer sig på insidan.

  ETT GEDIGET HANTVERK

  Fönsterhantverket går i arv från generation till generation. Sedan 1924 har Elitfönster levererat svensktillverkade fönster av fingerskarvad och lamellimmad furu. De flesta fönsterfamiljer är P-märkta och det utförs ständigt omfattande kontroller och tester i fabrikerna.

  GARANTERAD UTHÅLLIGHET

  Ett Elitfönster håller länge. Träet i alla de utåtgående fönstren är djupimpregnerat. Det ger ett starkt skydd mot väder, vind, väta och röta. De målar sina utåtgående fönster med tre lager färg. Resultatet blir en slitstark yta som tål stor påfrestning från alla typer av väder.

  DESIGN OCH KVALITET I VARJE DETALJ

  Elitfönsters utbud erbjuder stora valmöjligheter och de lägger ner mycket tid på att ge varje fönsterfamilj rätt utseende. Detaljer som handtaget, fönsterkarmens profil och spröjs bredden bidrar till helhetsintrycket. De siktar alltid på högsta kvalitet och design som du inte tröttnar på.

 • Lux, inte lyx – hälsofördelarna med stora fönster

  Vi människor är beroende av ljus för att fungera och må bra. Ljuset påverkar vår dygnsrytm och hur vi sover, det påverkar vårt humör och våra stressnivåer. Bra ljus ger oss ett bättre liv, helt enkelt.

  Forskning visar att dagsljus har positiva effekter på hur vi sover: det påverkar sömnens mönster, längd och kvalitet. Men ljuset påverkar också hur väl vi fungerar och presterar under dagen: dagsljus ger ökad vakenhet, mildrar depressiva tendenser och stärker den kognitiva förmågan och hjälper oss att koncentrera oss bättre vid uppgifter som kräver hög uppmärksamhet.

  Ljus är alltså livsviktigt. Men: viktigt att tänka på är att elektriskt ljus inte kan ersätta dagsljus. Det är därför det är så viktigt med fönster. Med stora fönster får vi in mycket dagsljus, vilket får oss att må bra. Men stora fönster ger oss också utsikt och en närhet till naturen, vilket också påverkar oss positivt. Så förutom att stora fönster kan ge upphov till spännande arkitektur medför det också – bokstavligen – solklara hälsofördelar.

Hitta din närmaste butik