Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar

Tänt, låst och larmat

Att känna sig trygg med att hemmet är säkrat mot inbrott är ett grundläggande behov. Man vill inte behöva oroa sig för att någon ska försöka ta sig in vare sig man är hemma eller inte. Det går naturligtvis aldrig att vara 100% säker men med bra lås, ett larm och nära kontakt med sina grannar kommer man väldigt långt.

Idag finns det massor av smarta digitala lås och larm på marknaden. Man behöver inte längre ha en massa nycklar som riskerar att tappas bort eller hamna i orätta händer. Ett modernt lås är nyckelfritt och fungerar med en kod och/eller med mobilen. Vill man skapa tillfällig access för till exempel hantverkare så är det lätt ordnat. Det går att ha koll på vem som låser upp och vem som går hemifrån. Att till exempel ha koll på när barnen kommer hem från skolan är för många väldigt praktiskt. Naturligtvis är lås och larm primärt till för att hålla tjuvar ute men med dagens moderna teknik går det som sagt att få ut många fler funktioner.

Larm går att göra egentligen hur avancerat som helst men för de allra flesta räcker det med ett lite enklare larm dock gärna i kombination med en kamera. Larmet bör ha ett par stycken rörelsedetektorer och öppningskontakter på de mest utsatta fönstren och dörrarna. En kamera med Wifi-uppkoppling gör att man när som helst kan spela in eller bara följa live vad som händer i hemmet. Många väljer också att komplettera med en rökdetektor för att larmet även ska reagera vid brand eller rökutveckling. Den här typen av larm installerar man enkelt själv och de går lätt att bygga ut om behoven ökar. Det finns såklart mer avancerade larm med uppkoppling direkt mot en larmcentral men då får man också räkna med en betydligt mycket högre kostnad.

Det kanske allra bästa inbrottsskyddet är dock i princip gratis. Att samverka med sin grannar och hålla koll på vilka som rör sig i området och alltid fråga okända personer om de behöver hjälp har visat sig vara oerhört effektivt mot inbrott. Det absolut sista en inbrottstjuv vill är att bli konfronterad eller avbruten i sitt ”jobb”. Så synlighet och uppmärksamhet hjälper både dig själv och dina grannar. Informera därför gärna dina grannar när ni är bortresta så kan de hålla ett extra öga på ert hus och tomt. Använd gärna timers på delar av belysningen så att inte bostaden känns helt uppenbart obebodd.

Larm hittar du alltid till bra priser här på BOLIST.

För den som gärna slipper nycklar och vill satsa på ett modernt digitalt lås erbjuder vi nu flera varianter till kampanjpris.