Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar

Dags för vårstädning!

Ljuset är tillbaka! Klockan är inställd på sommar och både människor och natur vaknar till liv igen. Uppåt, framåt! Men den nyfunna solen och det ökande ljuset gör också att den kanske aningens försummade städningen gör sig märkbart påtaglig. Dammråttor, fläckiga fönster och annan gammal smuts gör ingen glad. Alltså, dags för en rejäl uppfräschning av hemmet. Som med det mesta här i livet blir städningen väldigt mycket enklare och ”roligare” om man har rätt grejer och ett välförsett städskåp.

-Dammsugare med Hepafilter. Rätt typ av filter är viktigt så att inte dammet bara yr omkring och flyttas runt. För allergiker och andra känsliga personer är detta finfördelade damm inte alls speciellt hälsosamt. En bra dammsugare med rätt typ av filter är grunden för all städning.

-Microfiberdukar. Mycket av städningen hemma klarar man utan eller åtminstone med väldigt lite rengöringsmedel. För den som vill städa effektivt och miljövänligt finns det idag många olika smarta städdukar. Fönster och speglar, golv, diskbänkar och andra ytor har alla sina speciella varianter. Dukarna går efter användning att tvätta i maskin och kan användas många gånger innan de slits ut.

-Miljövänlig ångtvätt. För den som vill ta sin städning ett snäpp till både vad gäller effektivitet och miljövänlighet satsar på någon av de smarta ångtvättar som finns idag. Ångan är väldigt effektiv både mot smuts och bakterier. Det går lätt att komma åt på ställen som annars är svårstädade. Till ångtvättarna finns också microfiberdukar för enkel rengöring av golv och andra lite större ytor.

-Smartaste fönstertvätten. Sist men inte minst ska ju alla fönster tvättas om inte annars så nu på våren. Fönstertvättning kan vara ett tungt och ansträngande arbete och fönsterputsmedel har ofta en skarp lukt som kan vara besvärlig för många. Vill man istället göra fönsterputsningen till något som faktiskt kan vara riktigt roligt så satsar man på en batteridriven fönstertvätt. Fönstertvätten får bort all överflödig vätska och ger ett perfekt flamfritt resultat. Det går snabbt att få fönstren rena utan en massa slabb och utan en massa luddigt papper eller starka medel.

Just nu har BOLIST extra bra priser på många av de varor som behövs för vårstädningen, passa på att fynda!

Vår bästa tid är nu!

Efter en minst sagt envis vinter börjar man nu ändå skymta små vårtecken runt om i landet. Det porlar lite i vårbäckarna och i söder kikar till och med vissa små fina vårblommor fram under det sista snötäcket. Våren är för många den allra härligaste tiden på året och det är lätt att hitta energi till alltifrån att öppna upp trädgården, tvätta bilen, ta en löprunda, till att börja planera för alla roliga byggprojekt som väntar på landställen eller hemma i huset.

Här i bloggen kommer vi under de närmaste veckorna att peppra Er med massor av smarta tips och råd som kan vara bra att få med sig eller kanske repetera sånt som fallit i glömska sen förra våren. Vårstädning, fönsterputs och beskärning är några exempel på ämnen som känns extra aktuella just nu.

På BOLIST.SE är vi såklart också helt beredda och redo med massor av både nya bra produkter och gamla beprövade klassiker till riktigt bra priser. Passa på och uppdatera med nya fräscha grejer, jobbet går både snabbare och blir väldigt mycket roligare och enklare med rätt verktyg och övrig utrustning.

Kika gärna lite extra på våra mest aktuella erbjudanden, läge att fynda!