Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar

Godnatt små vågor som klucka.

Bilden är egentligen inte på något sätt talande för hur vi tar hand om våra båtar i Sverige. De allra flesta vårdar sina ögonstenar ömt och ser till att de får ett långt och värdigt liv. Efter en lång båtsäsong är det nu dock dags att torrsätta och låta båten få vila på land i ett halvår eller så. Väl uppe på land finns det några saker som kan vara bra att tänka på och som förhindrar att den egna eller närliggande båtar tar skada. Vinterstormar och stora snömängder kan tyvärr ställa till med mycket skada och i de flesta fall helt i onödan.

Om man har sin båt stående på en egen kärra har man oftast en väldigt stabil grund. Det ska mycket till om en båtkärra ska välta och om man bara se till att palla upp den ordentligt skonar man också fälgar och däck. Vill man stöldsäkra sitt ekipage så monterar man helt enkelt bort hjulen och förvarar dem på en annan plats.

För den som ställer sin båt på bockar eller någon annan typ av lös stöttning är det viktigt att marken är stabil och att man gärna överdimensionerar virke och konstruktion för att tåla ordentligt med vikt. Båtar väger ofta lite mer än vad som anges i broschyren och med ett rejält snölager ökar trycket ytterligare. Köp färdiga bockar eller bygg själv av kraftigt tryckimpregnerat virke.

Båten bör ju sen också täckas in ordentligt. Man vill gärna undvika stora snömängder direkt på däcket. Själva snön utgör oftast ingen direkt fara men när snö smälter och det sen åter fryser till så kan man få onödiga frysskador i skarvar och genomföringar. Dessutom blir båten väldigt smutsig av att stå utan täckning en hel vinter vilket känns väldigt onödigt. Det finns många smarta färdiga varianter på täckställningar men den som vill spara pengar och bygga själv och kunna specialanpassa sin täckning kan såklart göra det. Använd gärna tåliga material som tryckimpregnerat virke och rostfri skruv så håller täckningen i många år framöver. Ofta får täckmaterialet stå utomhus även under sommaren vilket gör att vanligt virke snabbt tar stryk och ruttnar.

Till slut täcker man in hela täckställningen med en väl tilltagen presenning. Se till att presenningen sitter tajt och inte fladdrar i vinden. Använd gärna någon form av gummiband närmast presenningen för att minska belastningen på öljetter och själva förankringen. Var noga med att inte fästa presenningen i lösa stöttor eller ställningar. Vid kraftig blåst kan man annars haverera hela uppställningen! Har man en egen båtkärra går det däremot bra att förankra sin presenning då den inte riskerar att välta. Mellan täckställning och presenning bör man för att undvika onödiga hål ha någon typ av skavskydd. Gamla mattstumpar, rörisolering eller liknande duger bra.

I övrigt bör man såklart få bort allt vatten ur ledningar och tankar på båten och placera gärna ett par lösa fuktslukare inne i kajutan för att slippa fukt- och mögelproblem.

Lycka till och glöm inte att det snart är vår igen…

Lyckas med målningen!

De allra flesta av oss har någon gång gett sig på att måla om nån vägg hemma. Kanske blev man sugen på att förändra rummets karaktär med en snygg fondvägg eller så var det helt enkelt dags att fräscha upp helheten. Det är dock inte helt självklart att man alltid lyckas få ett bra resultat, målning kräver faktiskt en hel del både kunskap och handlag. Att bara kladda på med ny färg blir sällan snyggt men med ett par goda råd och lite extra förberedelser klarar de allra flesta av att måla om både väggar och tak själva.

  1. Förarbete. Hur tråkigt det än låter så är rätt förarbete nyckeln till ett lyckat slutresultat. Väggen måste vara slät och helt ren innan man lägger på ny färg. Börja alltid med tvätta av väggen med målartvätt. Det finns idag smarta varianter som inte kräver att man sköljer av med vatten efteråt. Spackla igen alla hål och ojämnheter. Sätt gärna en stark lampa längs med väggen för att upptäcka ojämnheter som inte syns rakt framifrån.
  2. Grundfärg. Grundfärgens egentligen enda uppgift är att ge ett bra fäste för täckfärgen. Den är gjord för att fästa bra och jämna ut eventuella färgskiftningar i underlaget. Grundfärg är dessutom billigare än täckfärg och kan man undvika ett extra lager täckfärg sparar man också pengar. Grundfärg går att bryta i de flesta kulörer för att anpassas till täckfärgen.
  3. Täckfärg. Täckfärgen är det yttersta lagret och den som kommer att synas. Det är med täckfärgen man bestämmer vilken glans man vill ha och vilka andra egenskaper som krävs för just det specifika rummet. I en hall vill man till exempel ofta ha en slitstark och tvättbar yta medan man i ett sovrum kanske föredrar en silkesmatt lite varmare yta. Kök och badrum kräver också tåliga ytor och framförallt i tak bör man använda en färg med lite högre glanstal.
  4. Målningsteknik. Det går att styra färgens ytstruktur beroende på vilken pensel och roller man använder. En lite grövre rollerstruktur är mer förlåtande medan en helt slät yta kräver ett gott handlag och extra noggrannhet. Ett enkelt tips vid all typ av målning med roller är att först måla en mindre yta i skiftande riktningar och sen avsluta med att dra med rollern från taket ner mot golvet över hela ytan. Använd med fördel ett förlängningsskaft till rollern för att få en bra arbetsställning och för att komma åt överallt. Var också noga med att använda ordentligt med färg på både pensel och roller. Färgen ska vara på väggen och inte kvar i burken när man är klar. Att stå och gnida med en halvtorr roller ger att ojämnt och flammigt resultat.

Fler tips kring målning hittar du i våra pedagogiska guider här.

All typ av målarutrustning och självklart själva målarfärgen finns här på BOLIST och i din närmaste butik.