Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar

Gör ett klipp!

Den tekniska utvecklingen går rasande snabbt och vi människor får fler och fler prylar som underlättar våra liv. En sån pryl som både gör livet lättare, frigör tid och dessutom utför arbetet bättre än vad vi traditionellt sätt har klarat av är robotgräsklipparen.

Robotgräsklipparen ser till att gräset alltid har perfekt längd och låter man gräsklippet ligga kvar så tillförs dessutom näring automatiskt till gräsmattan. Då gräset hela tiden hålls trimmat kommer den att bli tjock och perfekt grön.

De flesta fabrikat fungerar enligt samma princip. Man gräver ner en slinga runt om hela gräsmattan så att gräsklipparen känner av och arbetar på en begränsad yta. När gräsklipparen kommer fram till kanten stannar den och byter riktning, likadant om den stöter på ett hinder, exempelvis en trädgårdsstol eller en skottkärra. Utöver det så går gräsklipparen fram och tillbaks, hit och dit, över hela gräsmattan. När batteriet behöver laddas backar den snällt och fint tillbaka till sin basstation där den pluggar in sig själv och låter sig laddas upp. Väldigt smidigt!

Det finns några saker att tänka på när man väljer modell och fabrikat.

-Satsa på ett välkänt märke. När det är dags att serva eller delar behöver bytas ut så är det ofta svårt att få hjälp om man köpt ett mer okänt fabrikat.

-Undvik rymmare. En del av de vanligaste modellerna på den svenska marknaden håller tyvärr inte måttet. De kan ibland rymma utanför den begränsade ytan och helt enkelt försvinna iväg. Satsa på kvalité.

-Kuperad tomt. Om ni har en tomt med stora höjdskillnader är det extra viktigt att välja en modell som är anpassad för att klara av just det. Risken är annars stor att gräsklipparen tippar vilket naturligtvis inte kommer att vara smidigt i längdene.

Så vill du ha grannskapets garanterat snyggaste gräsmatta, satsa på en robotgräsklippare av bra kvalité så får du dessutom tid över till hängmattan!

Nordiska trädgårdar

Äntligen kan alla vi som älskar trädgård få dra igång med alla små och stora projekt som planerats och drömts om hela vintern och våren.  Det är dags att plocka fram pelargonerna ur sina gömslen, täcka av balkongväxterna och för oss som satte lökar i höstas kommer nu till slut den fantastiska belöningen med liljor, tulpaner och alla andra vackra vårblommor.

För den som behöver inspiration eller bara vill fynda växter till extra bra priser finns fortfarande chansen att besöka Sveriges och faktiskt hela nordens största trädgårdsmässa, Nordiska trädgårdar i Älvsjö.

På mässan väntar närmare 400 utställare som alla vill inspirera till ett ökat trädgårdsintresse och få chansen att visa upp sin unika mässmonter.

 

Mässan har öppet imorgon mellan 09.00 fram till 18.00.