Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar

BOLIST-tomten tipsar

Två veckor kvar och många har inte påbörjat inköpen inför julen. För den som har släkt eller vänner med eget hus eller landställe är det alltid uppskattat med klappar som har anknytning just till verktygslådan eller annat hemmafixeri. På BOLIST.SE finns många passande grejer för den som helst inte vill ge sig ut i julstressen på stan utan hellre klickar hem julklapparna framför datorn.

Elverktyg är alltid uppskattat och då utvecklingen går snabbt framåt kommer det alltid nya smarta varianter på både batteri- och sladdmaskiner. För bara ett år sen var det till exempel 12 voltsmaskiner som helt dominerade medan man idag kan hitta fantastiskt starka och mångsidiga varianter redan vid 10 volt. Maskinerna har lägre vikt, längre batteritid men klarar ändå i stort sätt all arbetsmoment som en 12-voltmaskin. 10,8 volt är den nya standarden.

För den som tröttnat på att lägga tid på dammsugning finns idag bra och pålitliga robotdammsugare till betydligt mer rimliga priser än för bara ett par år sen. Tänk dig känslan av att komma hem till ett nystädat hem varje dag!

Så här i jultid kan det också vara bra att se över hemmets brandskydd. Eller kanske brorsan inte ens har någon brandsläckare eller finns det en brandfilt i köket hemma hos mamma och pappa? I alla svenska hem bör det finnas minst en brandvarnare på varje våningsplan, en rejäl brandsläckare med pulver och åtminstone en brandfilt, förslagsvis i köket. Slarva inte med brandsäkerheten!

Och för den som redan har allt kan ett fullmatat multiverktyg med alla funktioner samlade i ett enda verktyg bli en mycket uppskattad present. För under 500:- får man en i stort sett komplett verktygslåda med skruvmejslar, knivar och mycket annat.