Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar

Benbrottsligheten ökar!

Så här års är det otroligt lätt att halka och skada sig. Temperaturen växlar mellan plus- och minusgrader och det kan både regna och snöa under samma dygn. På allmänna platser och gator är det kommunen som ansvarar för halkbekämpningen men på den egna tomten eller marken är det fastighetsägaren som ska se till att det går att ta sig fram på ett säkert sätt. Det finns idag många bra hjälpmedel för den som har fått detta med vinterunderhåll på sin lott. Snöslungor, spadar, skyfflar och olika typer av sand och andra halkbekämpningsmedel.

Bunkra upp inför kommande helger och se till att ha rätt redskap när det fryser på.

Börja alltid med att skotta bort nyfallen snö. Nedtrampad snö blir lätt väldigt halt och obekvämt att gå på.

I en trädgård kan det ibland vara olämpligt att använda salt eller andra halkbekämpningsmedel då det så småningom kommer att hamna i rabatter eller i gräsmattan. Grus och sand funkar dock alltid och ger en bra hjälp på halkiga stengångar.

På parkeringsplatser och lite mer utsatta passager bör man se till att få bort snö och is helt och hållet. Då passar något av alla de olika halbekämpningsmedlen som finns på marknaden perfekt. Anpassa mängd och styrka efter platsen och efter vilken temperatur som råder.

Tak på hus och garage mår bäst av att hållas snöfria. Dessutom kan snö och is bli farligt när temperaturerna skiftar och det bildas istappar som riskerar att falla ned. 

Älskade städning!

Det finns visserligen en hel del människor som älskar att städa sitt hem men de allra flesta av oss skulle nog ändå slippa om vi hade möjlighet. Man lägger hellre tid på annat och städningen är bara ett nödvändigt ont. Men faktum är att med lite smarta tillbehör och några enkla tips så kommer städningen inte bara att gå snabbare och bli bättre utan den kommer också att kännas roligare.

Här kommer 5 enkla tips som förenklar för städningen och som gör hemmalivet trevligare.

Elsladdar och grenuttag är riktiga dammfällor. Det är svårt att komma åt med dammsugaren och max ett par gånger per år tar man sig tid att verkligen dra fram och göra rent i sladdhärvan. Ett enkelt tips är att samla ihop sladdarna med buntband. Ofta går det då att hänga upp sladdarna bakom hyllor eller andra möbler. Det finns också smarta kabellådor där all överbliven kabel kan samlas istället för att ligga löst på golvet.

Låt aldrig hemmet gro igen. Om man bara ägnar en kvart om dagen till att plocka undan småsaker, rensa ut gamla tidningar, torka av diskbänken, puffa till kuddarna i soffan och se till att kläder och skor inte ligger framme så kommer hemmet att kännas fräschare och den ”riktiga” städningen kommer att gå mycket lättare.

Bädda sängen. En obäddad säng gör ingen glad. En fint bäddad säng lyfter hela sovrummet och gör att det kommer att vara betydligt mycket trevligare att komma hem från jobbet på kvällen.

Ha ett skräpskåp. Man behöver faktiskt ha ett ställe där man bara kan slänga in grejer som man inte har tid att ta hand om just nu. Det kan vara saker som ska återvinnas eller slängas eller kanske som är på väg till vinds- eller källarförråd. Har man inget ”skräpskåp” så kommer troligtvis den typen av grejer att istället ligga framme eller hamna i garderoben.

Skaffa en handdammsugare. För att få det riktigt rent och fräscht hemma så behöver man naturligtvis ha en bra vanlig dammsugare, helst med ordentliga Hepafilter. Men underskatta inte värdet av en liten sladdlös handdammsugare. Smulor på köksgolvet, grus i hallen och hår på badrumsgolvet försvinner enkelt. Det är den enkla snabba vardagsstädningen som kommer att göra hela hemmet enklare att hålla efter och helt enkelt trevligare att bo i.