Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Hemmafixarna

Jag kapade, jag sågade, jag segrade

Att byggande och snickrande går lättare, snabbare och blir roligare med bra verktyg är kanske inget revolutionerande uttalande. Men ibland tål vissa saker att upprepas med jämna mellanrum. För att stå och harva med gamla slöa sågar eller en svag skruvdragare med dåligt batteri, det kan få den allra mest entusiastiska trallbyggaren att helt tappa sugen. Om man däremot har investerat i ett nytt modernt, gärna batteridrivet, verktyg eller annat redskap så kommer garanterat arbetslusten att infinna sig och resultatet kommer att bli minst ett par snäpp bättre.

Så här på våren går det alltid att göra fina fynd på verktygsmarknaden. Nya modeller lanseras, gamla reas ut, och för konsumenten innebär det ofta att det går att hitta väldigt bra priser både på det allra senaste men också på förra årets verktyg.

Men vad behöver man då? Ja, för den som håller på en del hemma eller i fritidshuset så är en bra skruvdragare helt självklar. Med dagens moderna batterier så klarar de att både borra och skruva i förvånansvärt kraftiga dimensioner. En sticksåg har också en given plats i verktygslådan för alla som ska bygga altaner eller liknande.

Ett verktyg som många drömmer om är en riktig kap- och gersåg. Med kap- och gersågen kan man kapa alltifrån kraftiga reglar ner till de allra finaste listerna. Det går att ställa in alla de vanligaste vinklarna men den kanske mest uppskattade funktionen är ju att kunna kapa helt perfekt rakt. Oftast är det just spikrakt man är ute efter och med kap- och gersågen är det en enkel match även om virket är kraftigt. Satsa också gärna på ett stativ/arbetsbord. Man kommer då upp i en perfekt arbetshöjd och får också stöd för de lite längre plankorna.

Det finns en rad olika varianter av kap- och gersågen både med och utan batteridrift.

 

 

Nya katalogen är här!

Den här veckan dimper den nya Bolistkatalogen ner i brevlådan runt om hela landet. Katalogen är som vanligt fullproppad med riktigt bra erbjudanden på det mesta som hör hemmet till. Då BOLIST, som faktiskt är Sveriges största bygg- och järnhandel, i år firar 10 år så har vi passat på att hitta ett antal speciellt bra jubileumserbjudanden på alltifrån motorsågar, trallskruv och gräsklippare till röjsågar och sandlådor.

Det finns naturligtvis också bra verktyg för både proffs och hemmafixare. Passa på att fynda en ny skruvdragare eller varför inte äntligen slå till på den där grymma sågen som ni länge funderat på?

För Er som ska byta fönster eller dörr hemma så går det att göra fina fynd bland fönstertillverkarna som verkligen har pressat sina priser inför säsongen.

Bland nyheterna kan man bland annat hitta lekställningar och annat kul för barnen. Enkla att sätta ihop själv och en garanterad succé hos alla leksugna barn.

Utvecklingen av både inom- och utomhusfärg går snabbt och det finns idag varianter som klarar av att kombinera både miljötänk och kvalité utan att prislappen behöver dra iväg. Bläddra i lugn och ro igenom katalogen och hitta just den variant som passar dig.

I katalogen finns det också som vanligt en hel del inspiration och smarta guider hämtade från Hemmafixarbibeln. Ibland kan det vara skönt att få lite tips och råd inför kommande projekt eller kanske bara få bekräftat att man faktiskt har koll på hur man byter sin ytterpanel, lägger ett klickgolv, bygger en altan, monterar hängrännor och så vidare.

Att handla på BOLIST är enkelt och det finns flera olika varianter beroende på vad som passar just dig. Självklart går det bra att besöka din närmaste Bolistbutik för att där handla direkt eller beställa via den digitala butiken. Alternativt sköter man allt via sin egen dator, mobil eller surfplatta. Allt går sen att få hemskickat eller uthämtat i sin BOLIST-butik.

Så, håll utkik efter BOLISTs nya katalog, i veckan landar den i brevlådan!