Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar/ Hemmafixarna/ Drömprojektet nummer ett

Drömprojektet nummer ett

För många är pool den ultimata lyxen och säg den barnfamilj som inte har den allra högst upp på önskelistan för det egna hemmet.
Tekniken kring poolbyggen och skötseln när man väl är igång är idag ganska enkel. Tar man bara hjälp med grävningen klarar de allra flesta av poolbygget själva. Underhåll sker med moderna reningsverk som i stort sett sköter sig själva.
Alltså, inget att tveka på om man har en lämplig tomt och har sparat ihop till de pengar som krävs.
Det finns några bra saker att känna till innan man drar igång projekteringen.
 
Bygglov, marklov, anmälan
För de allra flesta krävs inget bygglov när man bygger pool på sin tomt. Undantag finns om man planerar att förändra höjder på tomten eller exempelvis vill ha ett plank i närheten av poolen. Kolla med byggnadsnämnden i din kommun vad som gäller för just ditt bygge.
 
Säkerhet
Lagstiftningen kring poolsäkerhet är tydlig och relativt omfattande. det är du som fastighetsägare som ansvarar för att lagen följs och att olyckor i mesta möjliga mån förhindras. Alla fasta pooler måste vara omgärdade av ett minst 90 centimeter högt skydd där barn inte ska kunna klättra över. Besök gärna boverkets hemsida för att läsa mer.
 
Tänk efter före och gå in väl förberedd i ert poolprojekt så att det verkligen blir familjens stora samlingspunkt och inte en källa till problem och stora kostnader.