Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar/ Hemmafixarna/ Älskade förvaring!

Älskade förvaring!

För de allra flesta av oss är behovet av snygg och smart förvaring i princip oändligt. För att ha koll på sina grejer krävs det att man har struktur och ett system, annars hittar man inte det man behöver. Inomhus är det garderober, städskåp och återvinning som är de stora utmaningarna. Har man för lite plats svämmar skåpen över och hemmet känns stökigt och kaosigt.

Konsten att regelbundet rensa ut gammalt och oanvänt är svår men finns det bara lite extra plats finns i alla fall möjligheten att lyckas. Satsa på rejäla lådor och dela gärna in saker efter säsong så är det lätt att ställa undan eller ta fram under året. Vinterskor och skidkläder behöver kanske inte ta upp plats i garderoben under sommarhalvåret medan shorts och klänningar gärna kan få bo i en låda på vinden under vintern. Dessutom gör säsongstänket att man åtminstone två gånger per år går igenom sin garderob och kan då rensa ut gammalt, slitet och oanvänt. Det finns en stor marknad för begagnade kläder och skor för den som vill skänka eller tjäna en extra slant. Att rensa gör en lycklig!

Även utomhus och i trädgården finns det mycket att tjäna på att hålla ordning. Nu på hösten är det mycket som ska ställas undan inför vintern medan snöskyfflar och kälkar snart ska finnas lättillgängliga. Garage och förråd har en tendens att inte räcka till för de flesta då både cyklar, gräsklippare och andra skrymmande saker ska ställas undan i väntan på våren. Ett enkelt litet lättplacerat extraförråd kan göra underverk för ordningen på tomten. Oftast orkar man inte släpa grejerna så långt vilket gör att de istället blir stående i ett hörn av trädgården vilket inte ser så kul ut samtidigt som grejerna kan bli förstörda.

Man kan självklart bygga sig en liten smart låda av till exempel tryckimpregnerat virke som står emot väder och vind. Fördelen är att man kan anpassa storlek och utformning exakt som man vill men å andra sidan kanske man vill lägga tiden på annat så här års och istället köpa en färdig variant. Det finns idag många smarta förvaringslådor, små bodar och tält i alla tänkbara storlekar och material. Har man stora behov och behöver få undan väldigt skrymmande saker så kanske ett tält kan vara rätt lösning medan det för den som bara ska få undan gräsklippare, skottkärra och andra trädgårdsredskap kanske räcker med en rejäl låsbar och vädertät låda.

Det är hög tid att ta tag i trädgårdsförvaringen, glöm inte att rengöra och smörja redskapen innan de läggs undan och känn sen hur höstfriden infinner sig!

Förvaringslådor, tält, bodar och förråd finns i mängder av varianter på BOLIST, passa på och fynda då vi har kampanjpris på många varor just nu.