Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar/ Hemmafixarna/ O hyr sen!

O hyr sen!

Hösten är en bra tid att fixa insidan av huset eller lägenheten. Oftast får utomhusprojekten företräde under sommarhalvåret vilket gör att golv, väggar, badrum, kök och allt vad det kan vara skjuts upp till senare. Inomhusrenovering ger vanligen snabbt resultat och bara såna enkla saker som att måla om eller lägga in ett nytt golv kan förändra känslan i ett helt hem. Stora projekt som kök och badrum kräver naturligtvis mycket planering men kan å andra sidan förhöja både livskvalité och värdet på bostaden.

Den som väljer att fixa mycket själv samlar med tiden på sig mycket verktyg, alltifrån skruvdragare till diverse sågar och mätverktyg. Känner man att verktygen börjar ta över lite för många förråd kan det vara en utmärkt idé att istället hyra de verktyg man specifikt behöver för olika projekt. Kanske känns det inte nödvändigt att ha en egen betongblandare, tigersåg eller ett avvägningsinstrument stående i garaget? Välj då som sagt att tillfälligt hyra in de grejer som förenklar arbetet och spar både tid och pengar i slutändan.

Att hyra verktyg och maskiner är inte dyrt. En kraftig borrmaskin kostar drygt 100:-/dag, ett avvägningsinstrument för att sätta ut husgrunder eller liknande kostar omkring 350:-/dag och en riktig diamantkapmaskin för att såga i kakel och klinkers kan man hyra för 250:-/dag. Med tanke på hur mycket enklare och snabbare arbetet går är det konstigt att inte fler har hakat på hyrtrenden. Ett bra och proffsigt verktyg gör vem som helst till en väldigt mycket bättre hantverkare. Att stå och harva för hand eller med gamla maskiner gör jobbet tråkigt och det blir ett sämre slutresultat.

Andra maskiner som kan vara praktiska att hyra är kompressordrivna spikpistoler, kap- och gersågar och allehanda trädgårdsmaskiner inklusive minigrävare och jordborrar. Med en jordborr slipper man gräva hål inför gjutning av betongplintar till exempel. Den kraftiga jordborren äter sig ner i jorden på nolltid och man får perfekta runda hål att gjuta i. För den som till exempel ska bygga ett plank, ett långt staket eller en stor altan är jordborren oumbärlig.

Kika gärna lite närmare på Bolists stora uthyrningssortiment där du hittar alltifrån stora vedklyvar, motorsågar till små smarta mätverktyg.