Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar/ Hemmafixarna/ Ny teknik, nya möjligheter

Ny teknik, nya möjligheter

Att försöka förlänga sommaren och få fler härliga kvällar på altanen, balkongen eller uteplatsen är något som de flesta uppskattar. Fina stjärnhimlar och trevligt sällskap funkar ju året om men på hösten kan man behöva hjälpa till en aning för att det inte ska bli alltför kallat och ruggigt. Infravärme är ingen ny uppfinning men teknik har på senare år förfinats och utvecklats enormt. Förr kunde det krävas flera tusen watt för att värma upp sin uteplats medan man idag klarar sig på betydligt mycket mindre. Mindre elförbrukning och en säkrare teknik gör att det går snabbt att få upp värmen utan att elräkningen påverkas speciellt mycket.

Det finns några olika typer av värmare, vilken som passar just dig avgörs av några olika faktorer.

-Infravärme. Nya moderna infravärmare värmer egentligen inte upp luften utan siktar in sig på föremål eller människor som är i närheten. Det betyder att värmarna blir väldigt effektiva och klarar av att värma upp även om det blåser. De ger ett behagligt rödaktigt sken och är som sagt betydligt energisnålare är gamla typer av infravärmare. Var noga med att värmaren har rätt IP-klass om den ska stå utsatt för väder och vind. Se också till att förankra värmaren ordentligt så att den inte välter. Till lite mer avancerade värmare följer det med en fjärrkontroll vilket såklart gör användandet väldigt smidigt.

-Gasolvärmare. Många har kanske inte tillgång till 230 volts elektricitet på landställen eller fritidshus men vill ändå kunna förlänga tiden på uteplatsen. Då kan en gasolvärmare vara perfekt. Gasolvärmaren kräver ingen el utan fungerar med hjälp av en gasbehållare. I värmaren brinner en gaslåga som går att ställa i olika effektlägen beroende på vilket behov man har. Var noga med att skilja på värmare för inom- respektive utomhusbruk.

För den som känner för att förlänga sommaren och njuta av fler härliga kvällar utomhus erbjuder BOLIST ett flertal olika varianter till extra bra höstpriser.