Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar / Hemmafixarna / 5 snabba sommarfix med högtryckstvätten

5 snabba sommarfix med högtryckstvätten

Högtryckstvätten är ett fantastiskt verktyg som fungerar till så mycket mer än bara biltvätt. Med rätt tillbehör klarar den alltifrån rostborttagning till hängrännerensning.

  1. Tvätta fasad. Förr var det aningens riskabelt att tvätta sin fasad med högtryckstvätt. Det var lätt att man tryckte in för mycket vatten vilket i sin tur kunde leda till tråkiga följdskador. Med dagens moderna tvättar ställer man enkelt in ett lägre tryck med handtaget och med rätt borste kan man sen tvätta fasaden snabbt och effektivt. För att komma åt även högt upp eller på andra svåråtkomliga ställen finns det smarta förlängningar att komplettera med.
  2. Rensa hängrännor och stuprör. Högtryckstvättens höga vattentryck går såklart bra att använda på många olika sätt. Ett smart sätt att snabbt rensa både hängrännor och stuprör är att ansluta ett speciellt kit som spolar rent och löser allt skräp som kan blockera vattnets väg. Ett långvarigt stopp kan faktiskt leda till omfattande skador både på grunden och fasaden.
  3. Altantvätt. En smutsig och ful altan gör ingen glad och den kan dra ner helhetsintrycket för hela tomten. Att tvätta sin altan med hjälp av högtryckstvätten går otroligt snabbt och är egentligen inte svårare än att dammsuga! Till tvätten ansluter man ett speciellt borstförsätt munstycke som skonsamt gör rent ytan. Var noga med att ställa in rätt tryck så att inte träytan slits i onödan.
  4. Trädgårdsmöbler. Alla grejer som står utomhus blir med tiden smutsiga. Till högtryckstvätten finns det många smarta borstar att ansluta och tillsammans med rätt sorts tvättmedel kan man tvätta i stort sett vad som helst. Koppla på ett skummunstycke och fyll på med lämpligt tvättmedel. Olika medel passar för olika typer av material. Fördela sen tvättskummet över det som ska tvättas och låt medlet verka. Spola sen av eller anslut en borste och gör rent trädgårdsmöblerna eller vad det nu är som ska tvättas.
  5. Använd eget vatten. På många håll är det då och då vattenbrist. Det kan då vara smart att använda vatten från sjön eller andra lämpliga vattendrag. Moderna högtryckstvättar är självsugande och det går därför bra att använda alla typer av närliggande vatten. Det man behöver är en sugslang med backventil och ett speciellt filter som tar bort småpartiklar som man vill undvika att få in i själva tvätten. När man sen ändå har allting kopplat kan man ju passa på att vattna trädgården med ”gratisvattnet”

På BOLIST hittar du många olika typer av högtryckstvättar och självklart massor av smarta tillbehör!