Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar/ Hemmafixarna/ Den stora drömmen

Den stora drömmen

Altanen, lekställningar och en perfekt gräsmatta i all ära men det ultimata trädgårdsprojektet är ju ändå en egen pool. Få saker kan samla en familj, släkt, vänner eller grannar som en pool. Den är underbar att bada i men minst lika ofta är det bara själva känslan runt omkring med det glittrande vattnet, grillen och hela poolmiljön som lockar.

Med dagens moderna pooler och alla smarta tillbehör är det faktiskt inte speciellt dyrt eller krångligt att sköta själva driften av poolen. Uppvärmning sker oftast med hjälp av en värmepump som på ett effektivt sätt ger en relativt billig driftskostnad. Många ansluter också solpaneler som också ger billigt varmvatten tillbaka.

De flesta pooler som säljs idag är konstruerade med en kraftig stomme kläd med ett tåligt skivmaterial och med en kraftig duk som ytmaterial. Detta ger poolerna en lång livslängd och de kräver minimalt med underhåll. Rengöring och reglering av ph-värde och klorhalt är det som behövs under själva badsäsongen. Inför vintern behöver man sen tömma ut pumpsystem och avlopp och sen gärna fylla poolen med någon typ av ishämmande ytmaterial.

Det finns idag tydliga regler kring poolsäkerhet. Poolen måste vara avskärmad med ett minst 90cm högt, icke klättringsbart, staket eller liknande. Poolen ska också kunna täckas över på korrekt sätt när den inte är bevakad. Framförallt är det barnens säkerhet som värnas men man vill naturligtvis förhindra att till exempel rådjur av misstag ramlar i poolen och drunknar. Det är alltid du som fastighetsägare som ansvarar för att poolen är säker och att gällande regler följs. Läs gärna mer om poolsäkerhet på Boverkets hemsida.

På BOLIST har vi ett antal smarta och extremt lättskötta ovanjordspooler och det finns ett stort komplett sortiment av allt som behövs för att sköta även vanliga stora pooler.