Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar / Hemmafixarna / Det är barnens tur nu!

Det är barnens tur nu!

Att uppmuntra till rörelse och utomhuslek för våra barn är tacksamt på många sätt. Barnen kommer ut och får frisk luft. De får nyttig motion, frisk luft och övar upp både sociala och fysiska egenskaper. För alla som bor i eget hus och har möjlighet att utveckla leken i den egna trädgården är möjligheterna i princip oändliga. En egen lekstuga eller klätterställning är för många barn den ultimata lyxen och bygger man på rätt sätt kommer grejerna att hålla hela barnens uppväxt.

Det finns en hel del regler kring detta med lekutrustning för barn. Kojan eller klätterställningen får ju absolut inte bli en plats som ger upphov till svåra skador eller i värsta fall dödsolyckor. För den som bygger själv gäller det alltså att tänka till och läsa på innan man drar igång sitt bygge. Är man tveksam så håller man sina projekt på marknivå och har därmed undvikit många av de faror som finns på högre höjder. Se också alltid till att runda av alla vassa hörn och kanter och försänk skruvskallar och annat som barnen annars lätt kan fastna i. För den som ändå gärna vill bygga rutschbanor, klätterställningar eller trädkojor efter eget huvud bör verkligen läsa på byggreglerna innan och se till att barnen inte kan ramla ner och skada sig.

Det finns idag många fantastiskt fina byggsatser och färdiga lekställningar och lekstugor. Där har tillverkarna redan från början anpassat konstruktionen för att klara de stränga byggreglerna. Viss anpassning av mark kan behöva göras även när man köper byggsatser. Kanske behöver man förankra med betongplintar eller gräva ut för att få ett mer fjädrande underlag under till exempel en klätterställning.

Sist men inte minst, låt barnen vara med i planering och genomförande av lekstugebyggen eller andra lekställningar. Det blir ett kul familjeprojekt som också tar fokus från alla skärmar och andra mer stillasittande sysselsättningar. Bygg med barnen!

För Er som känner Er manade att dra igång ett kul projekt för barnen finns det just nu ett verkligt bra sortiment av lekutrustning till fina kampanjpriser här på BOLIST.SE.