Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar/ Hemmafixarna/ Kan du hålla låda en stund?

Vår och sommar innebär ofta att man är bortrest under långhelger och annan ledighet. Att då förstärka hemmets skydd med bra lås och kanske ett larm är självklart för många. Att hjälpa varandra genom grannsamverkan har också visat sig effektivt. En sak som många dock glömmer är detta med posten och morgontidningen. Det är väldigt enkelt för tjuven att lite snabbt kika i postlåda och konstatera att man verkar vara bortrest. Antingen ska man då hålla på och ställa om sin post hela tiden vilket inte är speciellt praktiskt eller så skaffar man sig en stabil, säker och låsbar postlåda rejält förankrad i marken.

Postlådor finns i väldigt många varianter, allt för att passa till huset och trädgården. En bra postlåda ska vara helt vattentätt och klara av många år utomhus i tufft klimat. Den ska dessutom ha ett bra lås så att man får ha posten ifred och för att som sagt försvåra för inbrottstjuvar.

Själva postlådan kan förankras på lite olika sätt. Har man ett plank eller en annan självklar vägg eller stolpe att montera postlådan på så är det en enkel match som inte kräver någon vidare instruktion. Behöver man däremot ställa postlådan direkt på marken finns det några bra saker att tänka på.

  1. Gräv en rejäl grop, gärna till frostfritt djup.
  2. I gropen häller man betong, armera gärna ner i underliggande mark.
  3. I betongen placeras fyra stycken ben/fästen. Fästena hålls ihop med en förborrad platta som motsvarar botten på postlådan.
  4. Väg noggrant in plattan med vattenpass. En sned platta innebär en sned postlåda.
  5. När betongen stelnat tas plattan bort och postlådan monteras i de fastgjutna fästena.
  6. Ska postlådan monteras i sten eller berg så får man istället borra håll för fästena och fixera med lämplig fästmassa i borrhålen.

 

Lycka till med er nya postlåda och passa gärna på att fynda då vi har kampanjpriser på fina postlådor här på BOLIST.SE.