Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar/ Hemmafixarna/ Bort med krypen

Bort med krypen

De flesta av oss är ju medvetna om att insekter och andra småkryp gör stor nytta i naturen och behövs för att bibehålla ett sunt kretslopp. En del insekter, till exempel bin, behövs det fler av för att blommor och andra växter ska trivas och ge rik blomning.

Men de flesta småkryp vill vi människor ha på behörigt avstånd och vi vill inte gärna ha in de i våra hem. Myror, fruktflugor, myggor, silverfiskar och getingar är säkert väldigt viktiga för naturen men då kan de väl stanna där då…

Får man besvär med insekter så finns det idag många bra hjälpmedel att ta till och beroende på graden av invasion får man anpassa vilket medel man ska använda.

På BOLIST.SE finns en rad smarta och lättanvända bekämpningsprodukter för alltifrån myror till sniglar.

För den som har problem med fruktflugor så här års och som är lagd åt gör-det-själv-hållet finns det några enkla tips som funkar för de allra flesta.

-Gammal frukt drar till sig fruktflugor. Rensa därför ur fruktskålen om inte frukten blir uppäten.

-Även vanliga sopor drar till sig de små flugorna. Märker ni att det finns flugor i hemmet, se till att byta soppåse ofta.

-Om nu flugorna är ett faktum kan de ibland vara svåra att få bort. Då kan en enkel fälla som lockar till sig fruktflugorna vara en bra lösning. Blanda lite balsamvinäger, äppelcidervinäger och ett par droppar diskmedel och häll upp på ett litet fat. Flugorna kommer då att lockas dit av doften men fastnar och dör. Blandningen klarar att stå länge och blir egentligen bara bättre och mer effektiv med tiden.

Lycka till!