Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar/ Hemmafixarna/ Öka trycket i vår!

Öka trycket i vår!

Fler och fler skaffar sig idag en högtryckstvätt. Rätt använd är den ett väldigt effektivt och mångsidigt verktyg. Bil- och båttvätt går snabbt och enkelt och den gamla sten- eller träterassen blir som ny på bara en timme. Det finns också många smarta tillbehör som gör att högtryckstvätten går att använda på ställen där man tidigare haft svårt att göra rent eller rensa.

Altantvätt. En högtryckstvätt är ett väldigt kraftfullt verktyg som, om man inte är försiktig, kan göra mer skada än nytta. Kommer man för nära med den starka strålen så är det lätt att den ömtåliga träytan fläks upp och blir skadad. Vid altantvätt rekommenderas därför att alltid använda den mycket smarta roterande altantvättborsten. Den ser till att ytan blir ren men utan att förstöra träytan. Fungerar på både sten och trä. Se till att hålla borsten i rörelse under arbetets gång och ställ alltid in vattentrycket efter tillverkarens instruktion.

Bil & båttvätt. Högtryckstvättens effektivitet gör att den passar utmärkt vid nästan all typ av rengöring utomhus. Bilar, båtar, cyklar, trädgårdsmöbler eller vad det kan tänkas vara som behöver en uppfräschning blir snabbt och enkelt rena igen. Spola först av all lös smuts med det vanliga munstycket. Se till att hålla ett lagom avstånd och ställ gärna ner trycket om det känns obehagligt. På moderna högtryckstvättar kan man dessutom, i själva handtaget, enkelt läsa av med vilket tryck maskinen jobbar vid. För den som sen vill göra det extra smidigt och enkelt för sig finns det specialmunstycken som tillsammans med rätt tvättmedel skapar ett löddrigt tvättskum som lägger sig perfekt över till exempel bilen. Tvättmedlet får sen verka på ytan och smutsen kan sen i de flesta fall bara sköljas bort. Vid hårt smutsade ytor kan man förståss behöva bearbeta ytan mekaniskt med en svamp eller borste. Även borstar finns som tillbehör till högtryckstvätten för att göra jobbet enkelt och ergonomiskt riktigt.

Övriga användningsområden. Det finns som sagt mängder av smarta tillbehör till högtryckstvätten vilket gör att den går at använda på ställen som man kanske först inte tänker sig. Det finns till exempel smarta system för att renska hängrännor och stuprör utan att behöva släpa med sig maskinen upp på taket. Bara anslut och låt vattentrycket göra jobbet. Att tvätta husfasaden är ett normalt sätt ganska krångligt arbetsmoment. Med rätt munstycken och förlängare kommer högtryckstvätten åt överallt utan att man själv behöver arbeta på farliga höjder. Se bara till att arbeta med rätt tryck då man ju alltid vill undvika att trycka in vatten i fasaden. För den som verkligen vill utnyttja kraften i högtryckstvätten finns det speciella blästerset. Med blästersetet kan man tillexempel ta bort rost eller gammal färg räcken i metall och liknande. Stå inte för nära bilen bara…

På BOLIST.SE finns ett stort sortiment av både högtryckstvättar och tillbehör till just nu mycket fördelaktiga priser!