Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar/ Hemmafixarna/ Bästa inredningsknepen

Oavsett vilken inredningsstil man gillar så finns det några saker man kan tänka på när man ska inreda, som ofta gör hemmet mer harmoniskt och upplevelsen av det mer enhetligt.

Rensa och organisera
Något som förtjänar en egen punkt är rensa och förvara. För lyckas man att hålla rent från prylar och saker som inte fyller någon funktion gör man sig själv en tjänst genom att rensa ut dem. Enklare att säga än att göra, men det frigör plats och gör det roligare att inreda.

Ljus
Ljus skapar harmoni i ett rum. Man kan ha som tumregel att fem stycken ljuspunkter per rum ger en bra ljussättning. Tänk på att det ska finnas en balans mellan allmänbelysning och punktbelysning. Anpassa också såklart efter vilken funktion ljuskällan ska ha, t.ex. som läslampa eller mysbelysning.

Växter
Allt grönt, blommande likväl som enbart gröna växter livar upp en inredning. Snittblommor är tacksamma att låta stå i fokus. Gröna växter kan å andra sidan göra sig bättre om man samlar ihop dem i grupperingar i stället för att sprida ut dem på olika platser.

Blanda gammalt och nytt
Ofta får man en mer livfull och personlig inredning om man blandar nytillverkade, moderna möbler och inventarier med gamla. Och gamla behöver inte vara antikviteter. På loppisar hittar man mycket roliga möbler för en billig penning. Gillar man dessutom hemmafixeri, t.ex. att restaurera eller upcycla möbler, blir det ju extra roligt inslag i inredningen.

Textilier
Kryddan i inredningar är textilier. Alltifrån gardiner, bäddtextil, kuddar, mattor och plädar. Sätter man en relativt neutral inredningsbas ger textilierna det liv. De är också enklare att byta ut om man vill göra förändringar i inredningen. Med små medel kan man lätt byta kulörer eller mönster. Textilier bidrar också till en bättre ljudbild vilket också gör att upplevelsen av rummet blir mer enhetligt.