Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar/ Hemmafixarna/ Nytt badrum med små medel

Det är lätt att bländas av badrumstrender, att dras med i de senaste kulörerna och mönstren på kakel och klinker eller stil på inredning. Men när man investerar i badrum ska man ta i beaktande att det ska hålla över tid. Inte bara kvalitetsmässigt, utan också just i färg och form- att man inte tröttnar på det. Men mycket i badrummet kan man förändra med enklare medel, utan att behöva börja från ruta ett.

Sätter man en neutral bas, dvs. kakel eller klinker i kulörer som inte sticker ut, kan man istället anpassa inventarier, textilier och kulörer på ett enklare sätt om man med tiden vill förändra.

  1. Textilier- mattor i badrummet behöver nödvändigtvis inte vara så kallade badrumsmattor. Huvudsaken är att mattan går att tvätta.  
  2. Måla om kakel- visst det går! Men att måla om ett helt badrum kanske inte är varken ekonomiskt eller försvarbart rent tidsmässigt. Men varför inte måla om en rad, eller ett par plattor för en lite förändring. Det finns också dekorplast anpassat för just kakelplattor, som man klistrar på.
  3. Måla väggar- ger en snabb förändring. Det är viktigt att produkterna man använder är från samma tillverkare, då de olika produkterna ofta är anpassade till varandra OCH att färgen är anpassad till våtutrymmen.
  4. Inventarier- precis som med mattor, behöver inte badrumsskåp och kommoder nödvändigtvis vara anpassade till badrum. Ett vackert gammalt sidebord eller nötta hyllor hjälper till att skapa karaktär till rummet.

Tänk på att, när förändringar görs i badrum, ska det utföras fackmannamässigt, enligt gällande branschregler. Om olyckan är framme, t.ex. vid en vattenskada ska du till försäkringsbolaget kunna påvisa att arbetet utförts korrekt. Är du osäker- ta för vana att anlita rätt arbetskraft.