Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar/ Hemmafixarna/ Skydda dyrgriparna

Skydda dyrgriparna

Oavsett hur mycket förrådsutrymme man har så är det ju av någon märklig anledning ändå alltid fullt när man behöver ställa undan grejer inför vintern. Utemöbler, cyklar, skottkärror, trädgårdsredskap, gräsklippare och så vidare, alla vill de stå skyddade från regn och snö för att fungera bra när det är dags att börja använda dem i vår igen. Visst kan man slänga över en presenning men det blir sällan vare sig speciellt snyggt eller praktiskt.

Ett litet tak över cykelstället gör underverk om alternativet är att låta cyklarna stå ute under bar himmel. Nuförtiden vimlar det ju dessutom av vintercyklare som snabbt behöver ha tillgång till hojen.

Ännu hellre kan ett litet extra förråd vara den bästa lösningen. Antingen snickrar man ihop det själv i lösvirke eller så hittar man en lämplig byggsats. Tänk dock på att även om förrådet är litet så får det inte placeras för nära tomtgräns. Se till att ha dina grannars tillstånd om du är tveksam.

För den som kanske känner att ett byggprojekt, även om det är litet, inte känns aktuellt för närvarande så finns det idag väldigt fina och praktiska förrådstält. De går snabbt att montera och blir ett perfekt komplement till övrig förvaring. När våren sen är tillbaka så är de lätta att plocka ihop och förvara i väntan på nästa vinter.

Enkla förråd och tält bygger du lätt själv.