Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar/ Hemmafixarna/ Trygga säkra hem

Ungefär 1% av alla hushåll drabbas varje år av någon typ av inbrott. Det kan vara i lägenheten, villan, förrådet eller i fritidshuset. Av dessa klaras endast cirka 4% upp vilket innebär att om man är rädd om sina saker och sitt hem så är det nog bäst att utrusta sig med någon typ av skydd. Ett nytt modernt lås eller någon typ av larm kan i många fall räcka långt.

Larm

Ett larm gör det inte svårare att bryta sig in i en bostad. Däremot skapar det en stress hos inbrottstjuven som med största sannolikhet väljer ett annat objekt istället. Inbrott bygger på att tjuven inte vill bli upptäckt och allt som kan bidra till det ökar chansen att man slipper oönskat besök.

Det finns många varianter av hemlarm. Till en början brukar man skilja på de larm som är kopplade mot en larmcentral och de som bara larmar lokalt. Valet är ofta förenat med hur stor kostnad man är beredd att lägga ner. De kopplade larmen kostar mer och man har också en fast månadskostnad att ta ställning till. Det man dock enkelt kan konstatera är att om man en gång blivit drabbad av inbrott i sitt hem så kommer man efter det vara beredd att göra nästan vad som helst för att slippa det en gång till och oavsett vilket larm man väljer så kommer det att ha en avskräckande effekt.

Investera i ett tryggare hem, skaffa larm!

Lås och dörr

Ett lås är aldrig bättre än dörren det sitter i. I många hus och lägenheter sitter det gamla ytterdörrar som oavsett vilket lås som sitter i, enkelt kan öppnas med simpla verktyg på bara ett par sekunder. Så när man kikar på lås bör man alltså också se över hela konstruktionen kring ytterdörren. Dörr, karm och lås bör vara konstruerade för att stå emot kraftigt våld utifrån och då krävs ofta att man gör mer än bara byter till ett modernt lås. Glöm inte heller att se över fönster och altandörr. Det är minst lika viktigt att dessa är inbrottssäkra då tjuven gärna söker sig till insynsskyddade lägen på huset.

Grannsamverkan

Ett väldigt effektivt sätt att förbättra tryggheten och få ner brottsligheten i ett bostadsområde är att gå samman i någon form av grannsamverkan. Att ha koll på vilka som bor i närområdet bidrar till att skapa ett lugn och statistiken visar tydligt att brottsligheten minskar. Hela 95% av de som tidigare begått brott uppger att de helst undviker bostadsområden där grannsamverkan är aktiv.