Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Bloggar/ Hemmafixarna/ Livstids garanti!

Livstids garanti!

Få material har sån mångsidighet och slitstyrka som kakel och klinker. Rätt tillverkade håller de små plattorna minst en människas livstid. Att tillverka glaserade plattor av keramik är ingalunda ett modernt påfund. Kakel har faktiskt funnits i över 5000 år!

I Europa har vi använt kakel sen 1300-talet och än idag kan man faktiskt få beskåda de fantastiska utsmyckningarna ibland annat Alhambra.

I våra moderna hem är kakel och klinker en självklarhet både som golv- och väggmaterial i kök och badrum. Många väljer även att lägga i klinker i till exempel hallen där man ju verkligen behöver ett slitstarkt och tåligt material.

Att sätta kakel i våtrum är idag något de flesta bör överlåta till en behörig hantverkare då försäkringsbolagen ställer höga krav och det kan vara svårt att få ersättning vid en eventuell skada om arbetet inte är korrekt utfört.

Men kakel passar ju som sagt på väldigt många andra ställen i hemmet. Att själv kakla en bordsskiva, lägga klinker i hallen eller byta ut stänkskyddet i köket klarar de allra flesta av med utmärkt resultat.  Allt handlar om att våga och att ha rätt grejer.

4 bra tips inför kakling.

-Rätt verktyg och annat som behövs vid kakling

-Instruktion till kakling av en bordsskiva

-Instruktion vid läggning av klinker i till exempel en hall

-Inspiration och regler kring kakling och våtrum